Vroeg op deze morgen want straks gaan we een stukje wandelen. Straks, dat is eerst ontbijten natuurlijk – misschien dat ik me eens waag aan een paar minder evidenten etenswaren – en daarna richting startplaats. En vannacht ook eens goed geslapen voor de verandering. Ik ben er eindelijk in geslaagd, mits wat prutswerk, de verwarming uit te schakelen. Slapen bij een stevig 25°C (louter een schatting) is niet zo evident. Nu zit er wel een draaiknopje met een thermometer afgebeeld, wat me doet vermoeden dat dit de bediening was van de verwarming, maar aan het knopje draaien, deed niet meer dan de warmeluchtblazer harder of minder hard laten de droge warmte uitspuwen. Blijkbaar had het knopje, na nader onderzoek, een twist teveel gekregen en kreeg ik het niet meer in de off stand. Het klik geluidje die ik te horen krijg na mijn eenvoudige interventie, klonk als muziek in de oren.

Pieter.org - wc2Pieter.org - wc1Buiten de eigenaardigheden van de te warme kamer zijn er toch nog enkele zaken die ik niet onmiddellijk tot het verhoogde comfort reken zoals de voorverwarmde toiletbril en om het zelfde kader te blijven het toilet met van onderkomende pulserende en reinigende waterstraal gevolgd door een drogende opstijgende warme bries. En van zodra met op de pot ging, begon het water al te lopen voor een halve minuut ofzo, wat ook eerder bevreemdend is. Ik heb de handleiding van het toilet toch maar eerst grondig gelezen eer ik me aan het technologisch hoogstandje heb toevertrouwd en ben er zonder kleerscheuren of zware trauma’s er toch in geslaagd mijn persoonlijk restafval aan de Japanse riolen toe te vertrouwen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment