Ik ben al meer dan een tijdje bezig met een goed werkend systeem te vinden voor de muziek te digitaliseren en ook nog gemakkelijk te laten afspelen.

Het digitaliseren is geen groot probleem (alleen veel werk en dat neemt toch redelijk wat plaats in beslag).

Het vlot laten afspelen is een ander paar mouwen.

Gezien het feit dat alles op de/een computer staat, moet die computer ook aanstaan. Vroeger was dat het geval, maar eenmaal de rekening gemaakt wat dit allemaal kost aan elektriciteit, toch maar beslist om die dingen niet aan te zetten wanneer niet absoluut nodig (zoals bijvoorbeeld wanneer ik op het werk zit).

Het grote probleem dan is echter zorgen dat het gemakkelijk in gebruik is en een mens niet eerst zesendertig verschillende handelingen moet uitvoeren eer je naar een liedje kan luisteren. Een tijdje geleden was dit nog het geval (notebook zoeken, kabels aansluiten, PC opstarten, externe disken opstarten, drives mappen, player starten, uitzoeken waarom het niet werkt, etc).

Nu is de volgende stap in het gemakkelijker maken, het aanschaffen van een FM transmitter. Op die manier kan de PC gewoon aangezet worden en aan de pure audio kant enkel de versterker en radio. De schijven en PC opstarten en al die handelingen blijven wel nog, maar dat is een stuk gestroomlijnder dan al dat gerommel met de notebook.

In de zoektocht naar een FM transmitter ben ik op de volgende sites gestoten: mp3-europe.net en iPod-europe.net.
Beide bieden hetzelfde product aan (het productnummer mag je niet laten misleiden), beide zijn van dezelfde eigenaar, de iPod site is echter puur een lijst van producten voor de iPod reeks en bijgevolg een stuk duurder.

En OK, het is niet legaal om een dergelijk toestel te gebruiken (verkopen, kopen en hebben mag blijkbaar wel), maar met al het beton en glas zal het signaal wel mijn living niet verlaten.

audiax dgt-202

Nog iets om over na te denken.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

2 Comments

  1. Pingback: PIETER.org » standby

  2. FM Seller

    Beste Pieter,

    Toevallig las ik het stukje over de FM transmitter (
    Monday, July 24, 2006 10:18 pm )
    Bij mij kun je de echte transmitters kopen voor de iPOD, voor EUR 22,- (met houder, voor in de auto) en voor EUR 27,50, welke ook binnenshuis gebruikt kan worden, maar ook in de auto kan worden opgeladen. (prijzen zijn vast voor aantallen

Leave a comment