Net gelezen op http://www.nl.datanews.be/news/network_and_telecom/networks/20060630001 dat Blankenberge een dubbele primeur heeft wat draadloos netwerk betreft.

Een tijdje gelden (februari/maart) was er al sprake dat Blue Watch Blankenberge volledig draadloos zou bedienden met satellieten en eenvoudige USB ontvangers.

Het systeem kwam echter niet op het voorziene tijdstip van de grond en ik heb er sindsdien niets meer van gehoord.

Het leek me wel een goed concept te zijn:

  • geen vaste verbinding
  • overal beschikbaar
  • eenvoudig in gebruik en gemakkelijk overdraagbaar naar andere systemen (USB)
  • relatief goedkoop (meen ik mij te herinneren)

De tweede primeur is voor Citymesh. Deze hebben niet met veel tam tam alles aangekondigd en kwamen pas met de info eenmaal het systeem presentabel was.

Het bereik van Citymesh is voor mij spijtig genoeg “net niet” tot bij ons (Maar ik heb wireless, waarom zou ik het dan thuis nog eens willen hebben? Ewel, gewoon, als het ene niet of niet performant genoeg werkt, kan een mens nog altijd overschakelen naar het anderen. Verder is het ook wel gemakkelijk dat je bij de buren kan zitten met je eigen notebook en nog steeds een goeie verbinding hebt. Dat is nu eenmaal niet mogelijk met mijn wireless, tenzij ik natuurlijk ga voor externe antenne’s, hmmm… makes me think…), maar niet getreurd.

We hebben een tent op het strand en daar kan ik wel gebruik maken van het systeem.

Misschien wel niet zo ideaal met al dat zand en spelende kinderen. Ik kan me de boze blikken van mijn lieftalige al zo voor mij zien.

Misschien toch beter niet.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment