Het is toch niet slecht geregeld hier in Warsaw.

De Tesco is er open 24/7 en gelukkig slecht op wandelafstand van de campus van het college in Natolin.

En wat moet een mens dan allemaal kopen eigenlijk op zo een lange trip van één nacht naar het o zo verre Polen?

Eigenlijk niet veel. Wat drank voor ’s avonds op de kamer (iets anders dan plat water en koffie is altijd welkom), een fles vodka wegens toch stukken goedkoper dan in de luchthaven en in ons bierland en iets om te knabbelen op de kamer straks.

Maar wat zag ik daar staan blinken voor slechts 49.99 zlotych of € 12.25: een kleine koffer met wieltjes die eigenlijk ook als handbagage kan gebruikt worden.

In de heenreis had ik enkel mijn rugzak met notebook, wat kabels en basic gerief mee, maar dit was al 12Kg en bijgevolg te veel voor handbagage. Vorige keer in de terugreis had ik bij de checkin hetzelfde probleem en dus kon die koffer mijn redding zijn (en me ook toelaten wat meer mee te brengen dan enkel die ene fles vodka). Nadeel was dan wel dat ik reguliere bagage meehad en in Zaventem op de band ging moeten wachten.

Nog wat typische dumplings meegenomen, een doos van twee litter appel-, aarbei- en rabbersap (tochwel, een combinatie die ik hier niet onmiddellijk in de winkels terug zal vinden).

Benieuwd hoeveel tijd ik in Zaventem straks zal verliezen?

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment