Grote volksverhuizingen dit weekend.

Dit weekend is het Carnaval. Allemaal op straat, de argeloze man op de straat bedelven onder confetti, de tongen laten loskomen over de maatschappelijke kritiek die een praalwagen wil uitdrukken, het springen van been op been om de tenen niet volledig te laten bevriezen.
Nu is er in Blankenberge een redelijke traditie wat carnaval betreft. Het is dan ook een winter top weekend. Spijtig (ja?) dat ik niet kan meegenieten van al dit moois.

Dit weekend is het bestuursvergadering van de tweedaagse. Dit betekent in de praktijk zaterdag eerst wandelen (toepasselijk de Karnavaltocht), nog wat meer wandelen misschien in de krokustocht daarna algemene vergadering ergens in het verre Herentals. En dan, na ongetwijfeld een verkwikkende nachtrust, nog een beetje wandelen. Terwijl de ene helft van Vlaanderen carnaval aan het vieren is, trekken wij onze wandelschoenen aan op (ingebeeld trompetgeschal) De Nationale Wandeldag. En weet je welke toch wij kiezen: Op ontdekking met de Trappisten.

En dan zeggen dat het weekend er is om uit te rusten zekers… (wil ook graag deze redenering niet omdraaien en zeggen dat ik beweer dat de week is om te rusten van het weekend, wat dat is het zeker niet. Wanneer er dan moet uitgerust worden is een vraag dit op dit ogenblik niet echt beantwoord kan worden behalve met “’s nachts“, edoch dit volledig terzijde)

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment