Gisteren voor de verandering nog maar een keer miserie gehad met onze fantastische Renault Scénic (duidelijk te lezen met veel sarcasme).

Deze keer was het niet echt ernstig maar toch voldoende om niet meer op eigen kracht thuis te geraken. De kabel van het gaspedaal was eraf gesprongen. Ik voelde het onmiddellijk toen mijn gaspedaal naar beneden klapte. Resultaat: geen cm meer vooruit op motorkracht. Nog een geluk (bij een ongeluk) dat dit niet gebeurde op de weg zelf maar op de parking van de winkel die we net verlieten.

Dan maar zelf eens kijken of het te fixen was. Een geluk dat de fijne ogen van mijn anders niet techsavy Inge al snel het euvel gezien had. Een ijzerdraadje kan wonderen doen. Nu heb ik geen voldoende in mijn ijzerdraad-bevestigen-aan-een-afgesprongen-gaskabel kunsten om hiermee van Brugge naar Blankenberge te rijden. Daarom een goed beroep gedaan op Europ Assistance.

Met een fantastische Chevrolet takelwagen, die naar zeggen van de eigenaar een kleine 37 liter verbruikt bij normaal rijgedrag, waar onze beide snaken meer dan laaiend enthousiast over waren: springen, zwaaien, roepen, lachen; en dat allemaal op de achterbank zonder gordels (wegens geen gordelplicht en het puur ontbreken van de gordels zelf).

Hoe dan ook, goed maar met enige vertraging thuisgekomen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment