Het is al een tijdje dat ik aan het uitkijken ben naar een goeie cms om de website van de 2daagse te beheren.
Op die manier kunnen verschillende mensen van de 2daagse zelf stukken van de content beheren zonder dat ze moeten wachten op overbezette mensen gelijk mezelf om dit te doen.
Een andere reden is om nog wat extra features toe te voegen aan de website zoals een uit de kluiten gewassen gastenboek, een forum, een systeem voor een nieuwsbrief, een foto album en dit allemaal in eenzelfde layout etc.

Een eerste test was Joomla (voorheen Mambo) maar dat was veel te omslachtig voor een leek om te gebruiken.
Een tweede test was Typo3 maar dat was dan aan de kant van de beheerder veel te veel werk om in te stellen.
Voor er een derde kwam toch nog even grondig http://opensourcecms.com bekeken en ook gezien wat er in combinatie met Dreamhost mogelijk was.
De keuze is dan ook een paar weken geleden op Drupal gevallen. Ergens een klein probleempje om dit ge-installeerd te krijgen op Dreamhost, maar dankzij de fantastische uitleg op http://wiki.dreamhost.com/index.php/Drupal alles mooi gestart gekregen.
Deels door de gigantische hoeveelheid werk de laatste weken en de vrij persoonlijk drukke week deze week echter er niets mee gedaan. Tot gisteravond. Dan heel even een gratis BE domein geregistreerd en nu maar experimenteren zekers.
Ik speel nog steeds met het idee dit tegen eind januari de volledig vernieuwde site van de 2daagse live te hebben (met of zonder Drupal).

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment