Morgenochtend vroeg uit bed en gaan werken. We hebben op het werk het groot geluk dat er ieder jaar ons wat extra vakantie gegund wordt (de volledige kerstvakantie) en dat is ongeveer het enige moment in een jaar dat we volledig dicht zijn.
En zo’n moment is natuurlijk het ideale moment om grondige infrastructuurwerken uit te voeren die onherroepelijk downtime met zich meebrengt en impact heeft op iedereen.

Deze week gaan we een dergelijk moment meemaken. Het hart van het netwerk wordt vervangen door nieuw materiaal en de structuur van het volledige netwerk wordt onder handen genomen.

Het grootste werk is echter niet het materiaal vervangen maar de directe voorbereiding en afwerking. In dit geval is dit morgen het plaatsen van een nieuw telecom rack, een fiber splitsen, het materiaal monteren en natuurlijk alle aansluitingen gestructureerd loskoppelen en achteraf opnieuw aankoppelen (het zijn er zo’n kleine 1000 in totaal waarvan er morgen een 500tal aangepakt worden).

Laat ons hopen dat alles netjes volgens plan verloopt. Op die manier heb ik nog een dagje vakantie op het einde van deze week.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment