Ik zit nu al een tijdje in het bestuur van de 2daagse in Blankenberge. Mijn belangrijkste taak daar is hen helpen op het vlak van technologie in de brede zin van het woord en ook wat andere input geven waar mogelijk/wenselijk/nuttig.

Nu heb ik op mij genomen om de portkosten van de brochure wat verder uit te diepen. Tot nog toe werd alles opgestuurd in de klassieke enveloppes met een afgedrukt formulier. Dit jaar is de bedoeling er een A5 boekje van te maken met een adres etiket. Op die manier sparen we enveloppes uit en heel veel werk. Het grote verschil zit hem echter in de portkosten. De zending is niet meer genormaliseerd. Het boekje is nog niet gedrukt dus moeten we een schatting maken van het gewicht.

De website van de post bevat veel informatie maar het is niet zo eenvoudig de juiste (i.e. de correcte maar vooral de goedkoopste) tarieven terug te vinden. Dan maar een contactforumlier ingevuld (een e-mail adres was niet onmiddellijk terug te vinden) en wat uitleg gegeven over de situatie met de vraag wat de beste oplossing is.
Het heeft een tijdje geduurd (2 dagen) maar vandaag op mijn GSM iemand van de commerciële dienst die me meer dan goed geholpen heeft met het terugvinden van de juiste informatie. Knap. Nog beter was dat hij me ook nog wat extra tips gegeven heeft hoe het nog beter/goedkoper te maken. En als ik nog vragen had, mocht ik hem altijd op terugbellen en dat op zijn GSM!

Dank u beste mensen van De Post!

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment