Onze kerstboom is meer dan een stuk groen geworden dat nog ergens te velde staat.
Dit weekend heeft onze immer sympathieke buurman – die trouwens nog geen week vader van een tweede geworden is, en dit op dezelfde dag als zijn buur die dan eigenlijk onze overbuur is en dat allebei van een flinke dochter, maar we dwalen af – er eentje meegebracht. Die bleef even liggen aan de voordeur – geen tijd, echt waar – maar we hebben de knoop vandaag doorgehakt en boom 1 in een curverbak geplaats, wat aarde erbij en binnen gezet. Boom 2 in een stenen kuip buiten.

Nu is de boom wel nog ‘maagdelijk’ groen maar morgen zal mijn eega zeer zeker haar goeie smaak – mijn persoonlijke mening en die is op zijn zachts uitgedrukt subjectief maar dat wil daarom niet zeggen dat ze aan de hand van objectieve parameters helemaal niet beschikt over een goede smaak – gebruiken om licht- en ornamentgewijs de boom op te smukken.

Ik kan haast niet wachten tot het morgen wordt. Want wees nu eerlijk, zo een mooie kerstboom, wat goeie stemmige muziek, gedempt licht, goed gezelschap; wat moet een mens nog meer hebben?*

*Retorische vraag waar ik dus absoluut geen enumeratie van uwentwegen verwacht.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment