Apr 30

Pieter.org - irfanviewVersie 4.00!

Nooit een voorstander geweest van een x.0 versie maar voor IrfanView maak ik graag een uitzondering.

Maar toch dringend tijd dat er werk gemaakt wordt van een beter “About” venster eer het weer retro wordt!

Wat er nu allemaal in gewijzigd is en waarom het de moeite is een update uit te voeren, kan je hier vinden.

IrfanView is zeker niet het allerbeste imaging product ter wereld, maar het is gratis, razendsnel, zéér licht en vrij wendbaar. Ik heb, ondanks de vele alternatieven die ik al heb geprobeerd, nog altijd niets gevonden die diezelfde eigenschappen heeft .

Apr 30

Stel, een mens heeft veel tijd, een hoop kaarsje en is eerder nostalgisch van aard. Maar toch vooral veel tijd!

Apr 30

Ze kennen er wat van, die gladde markteeers in Redmond. Zonet deze gezien. Misschien wel niet zo flashy als de Vista Launch, alhoewel…

Apr 29

Ik heb een tijdje een de toch wel enigszins trotse eigenaar van een Blackberry Pearl (aka 8100). Het ding doet bijzonder goed wat het moet doen. Ondertussen ben ik het al vrij goed gewoon om overal de mail te checken en agenda in te vullen.

Handig ware natuurlijk dat ik rechstreeks of onrechtstreeks ook aan de andere dingen kan online. Direct eens gezocht op het grote Internet of de Pearl ook als modem kan gebruikt worden. Blijkbaar kon dat, maar niet alleen met een Mac. Toch maar wat proberen en experimenteren maar geen geluk. Nog even wachten en er zal zeker iemand anders daar wel in slagen, iemand met wat meer tijd (en kennis). Maar, hoezee, ik moet ergens nog een Option kaartje liggen hebben en die in mijn notebook kunnen plooien. Met een beetje geluk werkt die zonder extra drivers en software op Vista.

Netjes uit de doos gehaald, eens gekeken of het nog een courrant model was en dan maar proberen zeker. Geen geluk, mijn notebook blijft een driver vragen. De website van Option helpt me al een stukje verder en ik geraak aan een Vista compatibele driver maar er zijn gigantisch veel randopmerkingen en bugfixes en patches en van alles nogwat. Toch proberen maar helaas pindakaas, alles start nog op maar ik heb op geen enkele adapter nog netwerk. Ik krijg gewoon geen IP adres (behalve apripa maar daar ben ik niet veel mee natuurlijk). Zelfs een extra usb netwerkaansluiting bracht geen soelaas. De driver de-installeren en vanalles uit de registry verwijderen zou dit wel oplossen, maar ook helaas bis.

Uiteindelijk – de eerste keer in mijn relatief Vista carrière – system restore gebruikt, niet wetende wanneer mijn vorige restore point gemaakt was en dus nog veel minder wetende of ik andere eveneens essentiële zaken zou kwijt spelen. Maar hoezee! Alles werkt nog wat moet werken en alles wat niet meer werkte werkt weer!

System Restore, I love you!

Apr 29

Tijs besliste zonet en natuurlijk minder dan vijf minuten voor we vertrekken oraalgewijs al de zonet geconsumeerde melk aan de vloer toe te vertrouwen. Laat ons hopen dat dit al de melk is en we straks in de auto niet nog een klets krijgen. Hij zit tenslotte achter mijn stoel.

Apr 28

Vandaag is het alweer al de voettocht wat de klok slaat.

Staan op het lijstje te doen

 • Statistieken
 • Statistieken
 • Driewerf statistieken
 • Website aanpassen
 • Inschrijvingen corrigeren

Wat de eerste drie betreft, is het vrij eenvoudig. Kwestie van de juiste balans te vinden tussen overdaad aan informatie en nuttige gegevens. Ik zou zo pakweg een lijst kunnen maken van de leeftijd per nationaliteit versus de te wandelen afstanden en kijken of dit al dan niet wandelclub gerelateerd is. Een ander probleem is hoe dit geheel nog leesbaar maken.

De statistieken op dit ogenblik zijn

 • Aantal wandelaars per afstand per dag
 • Aantal wandelaars per dag (enkel zaterdag, enkel zondag, volledig weekend) per afstand
 • Aantal wandelaars per leeftijdsgroep (verspringt om de vijf jaar)
 • Aantal wandelaars per nationaliteit (niet per land want dat kan verschillend zijn. Een Noor die in Nederland woont is en blijft een Noor)
 • Aantal wandelaars per wandelclub/groepering en per dag
 • Evolutie sinds 1970 wat het totaal aantal wandelaars betreft.

Het allergrootste probleem bij dergelijke statistieken is RIRO (rommel in, rommel uit). Ook al hebben wij zo veel mogelijk de moeite gedaan om het online inschrijven makkelijker, eenvoudiger en betrouwbaarder te maken, blijven x-aantal individuen er in slagen om nonsense in te vullen.

De grootste uitdaging was de querie om de wandelaars in leeftijdsgroepen te steken; leeftijdsgroepen die verspringen per vijf jaar (om een beetje een leesbaar geheel te hebben).

Hoe berekent een mens nu de leeftijd in blokken van 5 jaar?

Het veld geboortedatum in de tabel wandelaars bevat – leve het zinvol benoemen van velden – de geboortedatum. Een eerste stap is het berekenen van de leeftijd op vandaag.

DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’)

Gewoon het geboortejaar aftrekken van het huidig jaar, zie supra, is een idee maar kan er toch een jaar naast zitten.

Indien de persoon dit jaar nog niet verjaard is, dan is hij nog een jaartje jonger en moeten we er nog een extra jaar van aftrekken.

Kijken of de verjaardag dit jaar al gepasseerd is doen we met de volgende check

(DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’))

Indien dit waar is, dan krijgen we een 1 terug; indien niet een 0. Laat dit nu net de waarde zijn die we moeten verminderen van onze eerste formule. De leeftijdsberekening wordt bijgevolg

DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) – (DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’))

Afhankelijke van de ingevulde informatie (er komt een heleboel info uit een vorige database waar er niet onmiddellijk aan invoercontrole werd gedaan en, erger nog, er vaak foutieve informatie manu militari moest ingevoerd worden. Die er allemaal uitfilteren is een kwestie van gezond verstand: geboortedata in de toekomst zijn uitgesloten alsook wandelaars van meer dan 99 jaar.

SELECT DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) – (DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’)) AS ‘Leeftijd’
FROM `wandelaars`
WHERE DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) BETWEEN 0 AND 100

Nu hebben we van elke wandelaar de leeftijd. De volgende stap is het groeperen van per leeftijd per 5 jaar. Hoe doen we dit? Zorgen we dat het aantal overeenkomt vanaf de ondergrens tot bovengrens of is dit het aantal rond de grens. Even verduidelijken:

Het overzicht toont de grenzen 0, 5, 10, 15, 20, …

Het aantal bij 10, zijn dit het aantal mensen van 10 jaar maar nog geen 15 jaar, of zijn dit het aantal mensen rond 10 jaar? In dit geval kiezen we voor de laatste optie. Hier komt de round() functie vrij handig. De Select wordt

SELECT ROUND(DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) – (DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’))/5,0)*5 AS ‘Leeftijd’

De leeftijd delen door 5, dit afronden (niet afhakken) en opnieuw maal 5.

Pieter.org - leeftijdsgroepen

Een nieuwe bodem voor discussie is wat te doen met mensen die morgen verjaren en bijgevolg in een andere categorie terecht komen? Gewoon negeren is hier het antwoord!

SELECT ROUND((DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) – (DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’)))/5,0)*5 AS ‘Leeftijd’
FROM `wandelaars`
WHERE DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) BETWEEN 0 AND 100

En nu nog tellen. Dit in één grote Select lijkt me niet onmiddelijk mogelijk dus gaan we nesten.

SELECT `Leeftijd`, COUNT(`Leeftijd`) as ‘Aantal’
FROM
  (
  SELECT ROUND((DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) – (DATE_FORMAT(NOW(), ’00-%m-%d’) < DATE_FORMAT(geboortedatum, ’00-%m-%d’)))/5,0)*5 AS ‘Leeftijd’
  FROM `wandelaars`
  WHERE DATE_FORMAT(NOW(), ‘%Y’) – DATE_FORMAT(geboortedatum, ‘%Y’) BETWEEN 0 AND 100
  ) AS t_wandelaars_leeftijd
GROUP BY `Leeftijd`

En de grafiek, rechtstreeks in Excel dankzij de ODBC driver voor MySQL, ziet er zo uit.

Pieter.org - leeftijdsgroepen grafiek

Apr 27

Het is lang geleden dat ik op vrijdag nog eens zomaar een terrasje gedaan heb.

Met de collega’s naar l’Estaminet getrokken en eenmaal Pasen gepasseerd, staat de terras klaar. En dit jaar een volledig vernieuwde terras.

Gezien natuurlijke materialen (hout en zo) meer dan ooit ‘in’ zijn maar tot ieders grote spijt niet altijd even gemakkelijk te onderhouden zijn, hebben ze dan ook maar gekozen voor een soort composiet versie van Bankirai. En het ziet er nog vrij goed uit in alle eerlijkheid. Misschien een idee voor onze terras binnen hier en twee jaar ofzo.

Apr 27

Die Hautekiet toch. Vanaf in het immer humoristische (zeker niet sic) programma De Tabel van Mendeljev, beweert hij bij hoog en bij laag dat punaise fout is en duimspijker het enige juiste.

Ofwel lag ik te veel te slapen, ofwel ben ik het perfecte voorbeeld waarom een negatief voorbeeld nefast is voor kennis*, ofwel is hij volledig zijn kluts kwijt.

Waar is Ruud wanneer je hem nodig hebt? (zie ook hier)

*Het risico is te groot dat met het foute meer herinnert dan het juiste en bijgevolg net het omgekeerde bereikt van wat met wou bereiken.

Apr 25

Vandaag nog eens wat extra gezien hoe we een niet meer echt gezond mens kunnen verhinderen nog minder gezond te worden (met de vraag af of na het ogenblik van de overgang van leven naar een levensloos lichaam er eigenlijk nog steeds sprake is van een mens of niet, zeker niet op te vatten als respectloos enzo).

Mijn “Water, de rest komt later” zat goed.

En ook hier weer is het duidelijk dat denken een mens in de goede richting zet maar het grote probleem is natuurlijk dat je niet al te veel tijd hebt om te denken als het moment zich voordoet.

Apr 25

Die GUI tools zijn echt wel goed. Misschien, met wat zoeken, kom ik nog van die fantastische dingen tegen.

En in de query browser, met een eenvoudige select en geen joins, kan een mens, Excel-gewijs, zomaar wat data wijzigen.

Dat spaart me in ieder geval heel wat extra selects/updates/etc.

Apr 23

Met bakken, echt waar, niet te doen. Helemaal zoals voorspeld

Daarstraks bijna langs de kant van de weg moeten gaan staan. Ik kon het niet geloven. Haast drie echte druppels op mijn voorruit.

Bijna was mijn sproeistof van gisteren weggespoeld.

Apr 22

Vanavond officieel opnieuw gestart met mijn persoonlijke “War Against Wied”. Omdat de paasvakantie ten einde is en onze kroost nog wel even uit het gras zal blijven, het zo goed als windstil is en ik er eigenlijk wel een beetje zin in heb, heb ik de sproeier bovengehaald en eens flink het gazon proberen te ontdoen van alles wat geen gras is.

Niet onmiddellijk wat ik ambieer vaak te doen – en daarmee bedoel ik niet het werken in de tuin an sich maar het herhaaldelijk gebruik maken van sproeimiddelen – maar de hoeveelheid onkruid ten opzichte van het totaal volume was niet echt in een aanvaardbare balans. Een goeie week wachten en laat ons hetzelfde resultaat als vorige keer verhopen.

Apr 22

Fien is genezen en heeft dan ook dringend wat extra frisse buitenlucht nodig en eerlijk gezegd kunnen we ook een paar scheppen gebruiken.

Met zijn allen naar het strand een keer goed lopen en vliegen en crossen en vlammen en rollen en draaien en als het maar goed uitleven is.

Tijs zag de zee en was er onmiddellijk ongeloofelijk vol van, zolang de golven maar niet te dicht kwamen (en te dicht, dat is minder dan vijf meter). Fien daarentegen was al even vol van de zee maar zag een wandeling Engelandwaarts wel perfect zitten. Maar het was vooral genieten.

Ik vraag me eigenlijk af waarom we dat niet vaker doen.

En om twee van de zeven werken van barmhartigheid – de eerste twee – in daden om te zetten, zijn we dan nog even gestopt in het Strandcafé. Tijs en Fien een croque uit het vuistje en wij een bordje met een broodje ham en kaas en bijbehorende groentjes (of “smos” zoals men ook wel eens pleegt te zeggen).  Alhoewel die twee het duidelijk liever andersom gezien hadden.

Apr 22

Fien was, het was voorspeld, zo goed als weer de oude maar nog wel een beetje moe.

Tijs, die ook al niet te vet veel geslapen had deze namiddag, kon ook iets vroeger dan anders naar boven vertrekken.

Hurray! een avondje extra vroeg beginnen voor ons alleen!

Maar dan – nog geen groot halfuur later – geroep, gekrijs, getier. Heel haar bed was een vijver van chocomousse geworden. (OK, het genezingsproces iets te optimistisch ingeschat) En eer dat dat allemaal opgekuist was – Fien en Tijs weer in hun bed konden én de resten opgekuist én de eerste manuele reinigingen van al het schade berokkende linnen, was het voor ons ook bedtijd.

Tot daar ‘onze’ avond.

Apr 20

Ik niet deze keer maar wel Fien.

Het ene moment heeft ze geen koorts, een kwartier later is het net onder de veertig en nog een half uur later is het lichte koorts.

Op het eerste zicht ziet ze er niet echt ziek uit maar ze gedraagd zich wel een beetje als een vodje: geen eetlust, geen speellust, geen X, geen Y, …

Op die manier een kind naar schoolsturen is niet direct aanvaardbaar. De dagmoeder met Fien belasten, naast vier anderen waaronder onze Tijs, is me ook niet onmiddellijk ideaal.

Dan maar thuiswerken en haar rustig laten zijn. De ideale manier om haar rustig en bezig te houden is alle afleveringen van het zelfs door mij gesmaakte Mega Mindy – een goeie twintig – de een na de ander laten bekijken en daar zal ze, zelfs wanneer kerngezond, niet over morren.

Het enige wat mijn werkritme zal storen is om het half uur ofzo de koorts eens meten en haar aanzetten wat water te drinken.

En wedden dat het morgen over is?

Apr 19

Dankzij het werk heb ik de mogelijkheid een cursus EHBO te volgen en met twee kinderen in huis lijkt me dat niet onmiddellijk een overbodige luxe.

Er zijn een paar regeltjes die ik wel ken uit de grote volksmond (“Water, de rest komt later” om er maar eentje te noemen) maar twijfel toch wel aan de correctheid van deze en met die regeltjes alleen gaat dit niet altijd voldoende lukken.

Hoe dan ook, de cursus deze namiddag was een groot succes. Alleen maar om de fout in bepaalde denkpatronen te weerleggen, de angst om iets verkeerd te doen te supprimeren en de trage gedachtengang om te zetten in routine.

Voor de rest goed gelachen en soms de gedachten in het kwadraat van de absurditeit laten wegglijden. Wat de lector daar uiteindelijk van vond…

En verder weet ik nu zeer goed dat bij een reanimatie en mond op mond beademing, ik niet te hard mag blazen wat dat is dan ook weer niet goed.

Apr 19

Deze avond – ttz gisteren eigenlijk – van AA Gent vs Club Brugge in de halve bekerfinale wezen genieten.

Ik ben in alle eerlijkheid niet de allergrootste voetbalfan maar een match bekijken met de nodige begeleiding ervoor, tijdens en erna kan mij best wel boeien.

Nu met ik zeggen dat de eerste helft mij voor de helft kon boeien. Bassegio gezien, voor de eerste keer in mijn leven, en blijkbaar zijn die witte schoenen echt zijn handelsmerk. Maar zelfs ik zie dat er iets niet helemaal pluis is met zijn positie binnen de ploeg. Het eerste kwartier was het een zaligheid om de Club supporters bezig te horen, maar ze werden bijzonder snel stil waarna die van Gent voor de rest van de match de fakkel overgenomen hebben.

En dan het aantal vlaggetjes en prularia ter ondersteuning van één of beider ploegen. Niet te schatten wat een afval.

En het ergste wat ons kon overkomen was net, en het was echt nog niet zo laat, aankomen aan het mobiele frietkot 10 seconden na de sluiting en op geen enkele manier waren ze nog te overtuigen hun nog warm genoeg vet te laten verder renderen. Bummer!

Apr 17

Vandaag dit gelezen in het o zo grote archief van De Standaard. Er bestaat dus nog een kans voor een adonis als mezelf.

Nerds zijn eindelijk cool

Sportieve spierbundels worden arrogant en dom bevonden

Volgens Amerikaanse tienerfilms raken ,,nerds’, jongens die wel studeren maar niet sporten, niet aan meisjes. Fout, schrijft de ,,Sunday Times’: nerds liggen zelfs goed in de markt.

Volgens Beauty and the nerd , dat vanavond op VTM start, liggen ernstige, intelligente jongens niet goed in de markt bij vrouwelijke schoonheden. Maar dat blijkt in praktijk niet (langer) te kloppen.

Jongens (of meisjes, want er zijn ook vrouwelijke nerds, al krijgen die minder aandacht) die academisch succes weten te koppelen aan een open karakter en een redelijk gevoel voor mode, zijn juist de populairste groep bij hun leeftijdsgenoten. De jock , de gespierde aanvoerders van footall- of basketploegen, worden in werkelijkheid vaak als arrogante pestkoppen beschouwd door hun klasgenoten, die vinden dat ze anderen gebruiken.

,,We hebben lang het beeld gehad dat intelligente en hard studerende jongeren als nerds worden beschouwd’, zegt Daniel Muijs, hoogleraar Onderwijs aan de universiteit van Manchester, ,,maar dat klopt niet langer.’ Dat blijkt onder meer uit een onderzoek aan de universiteit van Amsterdam, waarbij een kleine 300 jongens en meisjes van 14 aan twee middelbare scholen werd gevraagd om de eigenschappen te noemen die ze het meest bewonderen in hun klasgenoten.

Driekwart van de ondervraagden vond de vaak als cool afgeschilderde sportieve jongens arrogant en bedreigend, terwijl slechts 7 procent hen intelligentie toeschreef. Alleen hun rebels gedrag, zoals het tegenspreken van leraren of zelfs het geschorst worden, kon enige bewondering wekken. Maar de studiekoppen kregen meer respect, mede omdat meer dan de helft van hen bereid was anderen te helpen met hun huiswerk, en 59 procent van deze groep werd beschreven als ,,vriendelijk’.

Volgens professor Eddy de Bruyn van de universiteit van Amsterdam, wiens onderzoek werd gepubliceerd in het Journal of Adolescent Research , ,,hebben deze kinderen ook veel sociale intelligentie. Dit zijn geen nerds, want ze kunnen heel goed opschieten met anderen en ze begrijpen de interactie van een sociale groep.’

De filosoof Alain de Botton herinnert zich andere tijden. Toen hij in de jaren ’80 aan de chique privé-school Harrow studeerde, ,,was sportief zijn absoluut de enige weg naar populariteit. Wie academisch sterk was, liep grote kans op een pak slaag. Ik overleefde die jaren door de harde jongens aan het lachen te maken en hun huiswerk voor hen te doen. Dat dit nu is veranderd, is een triomf voor de middenklasse, die altijd al veel belang heeft gehecht aan intelligentie. Dat lijkt nu te zijn doorgesijpeld binnen het onderwijssysteem.’

Maar jah, het is weer bij de Amerikanen. Tegen de tijd dat de trend naar hier overwaait ben ik al over mijn zevende midlife…

Apr 17

Vandaag naar een meeting geweest waar het machtige nieuw gevormde trio zich moest voorstellen als één geheel, let wel, ik spreek in de irealis: de grote “B” familie met de twee dochters.

De booschap was bij momenten wel in orde, de verpakking daarentegen rammelde meer dan een oud versleten dak van golfplaten bij windkracht tien. Nog een beetje werk aan de winkel.

Apr 17

Vandaag heb ik nog eens in de rapte gekeken naar mijn WordPress en wat er precies mis zou kunnen zijn. Maar ik kan het niet direct vinden. De database is consistent, php werkt nog op de site, WordPress zelf werkt nog, … Ik zie het niet.

Ik hoop maar dat ik geen posts kwijt ben. Ik heb alles nog wel staan maar het zou toch zeker een vrij hoge factor in het suckdom betekenen om alles opnieuw manueel te moeten kopiëren. Ik heb wel nog een backup van de DB maar dat is – hoe typisch kan het zijn en dat ondanks het feit dat ik over de nodige én kennis én middelen én wetenschap hoe het gaat met backups en crashes – van een tijdje geleden.

Nu is het net iets te druk op het werk en met de nakende 2daagse en heb ik echt geen energie en tijd op overschot om er helemaal voor te gaan. Misschien ergens de tweede of derde week van mei dat het al wat rustiger is. En eerlijk, dit is nu niet onmiddellijk verschrikkelijk erg dat er even geen updates zijn, allé, ‘t is te zeggen voor mij wel maar niet zichtbaar voor “e twien anders”.

Apr 15

En onze Fien heeft vandaag definitief het aantal wielen aan haar fiets gehalveerd. Helemaal – of toch zo goed als – alleen geleerd met de fietsen op school.

Resultaat is dat ze nu zo goed als helemaal niet meer van haar fiets te krijgen is.

Het zal in ieder geval nu een stuk gemakkelijker zijn om met Fien naar het strand te trekken. Het grote probleem om én Fien én Tijs bij Inge op de fiets te krijgen en veilig aan te komen aan de strandcabine zal misschien op die manier opgelost worden.

Apr 15

En de titel says it all!

Smakelijk!

Apr 14

Pieter.org - mysqlBij Dreamhost heb ik één of meerdere MySQL databases en ik moet daar meer dan regelmatig wat queries laten lopen. Daarom maar snel heel de boel eens lokaal geïnstalleerd.

En dan van PHPmyAdmin een volledige backup maken van de database, een paar aanpassingen maken in het backupscript (andere database bijvoorbeeld voor de restore) en restoren maar. Alleen wat miserie met de codepages en alles met accenten.

Pieter.org - phpmyadminIn eerste instantie met de bedoeling wat vlotter te kunnen werken met scripts en queries en al die dingen zonder daarvoor iedere keer via phpMyAdmin te moeten passeren. De tools die standaard bij MySQL aangeleverd worden (de GUI tools) maken het leven alvast iets gemakkelijker en dan nog de ODBC connector zodat een mens met Excel mooie grafiekjes kan maken. Maar toch blijft het iedere keer behelpen want een volledige export doen, importeren en controleren is toch vrij omslachtig.

Pieter.org - dreamhostMaar wat blijkt – en dat ik hier compleet over gekeken heb en geen idee hoe lang dit al mogelijk was – nu op Dreamhost, ik kan een bepaalde gebruiker de mogelijkheid geven om, al dan niet gelimiteerd door het IP adres, remote toegang te verlenen tot de database. En op die manier kan ik ook vanuit Excel en die MySQL GUI tools mooi mijn grafieken en statistieken samenstellen op de live database. Handig. (Alleen nu maar hopen dat ze iets doen aan de performantie).

Apr 14

Pieter.org - mayumanaVanavond – eigenlijk gisteravond – Mayumana gezien. Helemaal niet slecht en perfect wat de reclamefilmpjes je doen geloven wat er allemaal te beleven valt.

Het enige probleem van het optreden is dat de spanning ongeveer drie keer zo lang duurde als het reclamefilmpje en het spitse er vrij snel af was.

Nu hadden ze het wel goed gevonden om in het laatste kwartier toch nog een paar nieuwe elementen en de beste ritmes boven te halen zodat we toch nog met een relatief goed gevoel de zaal hebben verlaten. Het was toch de moeite om het een keer te zien maar een tweede keer laat ik deze keer kelk aan mij passeren.

En daarna, heel eventjes toch, genoten van het nachtleven van Oostende in de bewuste Lange Straat (je weet wel, die van de sigaret en de moord enzo) en nog nooit zoveel patrouilles op zo een korte tijd zien passeren. Als er geen wagen of mannen te voet begeleid door honden passeerde om de vijf minuten, dan was de frequentie nog hoger. Blauw op straat is ok, meer blauw op straat is ook nog goed in bepaalde gevallen maar teveel is toch teveel. Ik ga nu ook niet onmiddellijk beginnen van provocatie enzo…

Apr 13

Er zijn blijkbaar geen posts meer verschenen sinds 25 february online.

Er staan er nochtans een heleboel te wachten (semi dagelijks) maar ik vrees dat ik iets verknoeid heb in de database.

Als ik eens iets meer dan vijf minuten vind om het geheel grondig te bekijken en te herstellen…

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online