Daarnet Aldi-waarts getrokken om toch maar een set kerstlampjes aan te schaffen voor de boom buiten. Alle bestaande lampjes hadden de geest gegeven vorige jaar. We hadden nog een set van drie circuits liggen, maar die zijn al opgeëist door de boom binnen zodat een donkere onversierde boom troosteloos en schuingeworpen door de strakke westenwind er te naakt en onfeestelijk bij lag.

Tijdens dat bezoek aan het eerder vermelde grootwarenhuis ook nog een draagbare stoomreiniger meegenomen. Ten dele beïnvloed door de shopping uitzendingen op VT4 in de vroege namiddag maar ook ten dele door eerdere positieve kritieken op wat een dergelijk klein en eenvoudig toestel wel kan met aangekoekt stof, schimmel op voegen en andere kleine ongemakjes die telkens weer met hetzelfde groot ongenoegen moeten aangepakt worden.

Een eerste test, kwestie de daarnet geleverde douchewand al een beetje te kunnen testen zonder hiervoor de wachttijd in het gedrang te brengen, is het verwijderen van de zwarte organismes op de cementvoegen in de douche. In vergelijking met wat eerder op de zeer objectieve en waarheidsgetrouwe demonstraties te zien was, was het verwijderen van deze iets meer werk maar zonder dat dit dermate onaangenaam en lastig was.

Het principe van stoom om te reinigen werkt! En met een beetje geluk slaag ik erin om dit toestel frequent ter hand te nemen – wie weet zelfs nog dit jaar – om die andere moeilijke te reinigen oppervlaktes als nieuw door het leven te laten gaan.

En wat die kerstboom betreft: alle 80 lampjes – met schroefdraad en niet serieel – glinsteren als verse sneeuwvlokken in de zon. De boom kaarsrecht gehouden met de nodige ijzerdraad. Laat de donkere uren en de strakke wind maar komen.

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment