Dec 31

Dit zal wel ongeveer mijn laatste item worden van 2006.

De fotoshoot van een paar weken geleden kreeg het volgende resultaat (foto’s genomen door mezelf in het decor van onze dochter en kaartje geconipieerd door mijn eega).

Gelukkig nieuwjaar

Bij deze alvast allen een gelukkig, voorspoedig, gezond, liefdevol, vredevol, succesrijk en vooral rijk 2007 toegewenst!

Dec 25

Ik heb het niet echt gevolgd, maar blijkbaar zijn er heel wat objecten geveild voor Music for Life op eBay.

Eén van de artikelen is een cartoon van GAL – of Gerard Alsteens –  maar die werd door eBay blijkbaar van hun site gehaald. Reden is dat deze aanstootgevend is en bijgevolg tegen de regels van eBay.

Als je een hond wil slaan…

Wat een zever. Het is niet dat er iemand echt geviseerd wordt of een groep mensen wordt veroordeeld (cfr. cartoons die lagen met de Christen, Moslims, etc.)

Nu zorgt Knack er zelf wel voor dat de veiling nog plaatsvindt, wat maar goed is ook.

Dec 25

Bijna halverwege de vakantie/mijn verlof en eindelijk zijn de eerste ontwenningsverschijnselen aan het wegebben.

Nu nog een kleine twee weken vakantie die stevig gevuld raken met twee kinderen en één eega, feestdagen, vergaderingen en nog wat opkuiswerk thuis.

Maar dagen als vandaag en gisteren – druk maar zeer gezellig – mogen er blijven komen natuurlijk.

Dec 23

Het is weer zover. Op radio 1 is er vandaag van net voor de middag tot in de avond 1 op 100.

En ik heb geluk dat mijn madam de nog ontbrekende kado’s aan het zoeken is buitenshuis en daar heel wat tijd voor nodig heeft. Gevolg is dat de radio iets luider staat dan gewoonlijk. Fien en Tijs maken daar absoluut geen enkel probleem rond.

Ondertussen heb ik wat opgeruimd, wasmachine gevuld, droogkas geleegd, eten gemaakt – voor de eerste keer in mijn leven, denk ik toch, ajuinen geblancheerd en worteltjes klaargemaakt – en samen met de kinderen verorberd, Tijs in bed gestoken en nu nog wat verder werken aan de updates op de website van de 2daagse.

En toch benieuwd wie dit jaar op één zal staan. De gedoodverfde kandidaat – Mia van Gorki – zal dit jaar misschien toch de duimen moeten leggen. Zou Raymond over zijn hoofd springen of haalt Jacques Brel het in het Frans op de Vlaamse radio. Of misschien is de nieuwe nationale hymne van Noordkaap en Jo Lemaire dankzij de relatief vele airplay met 175 jaar België een sterke stijger (al ieder jaar een paar plaatsen gestegen).

Is het nu echt spannend? Bwah nee, gewoon ongeloofelijk leuk om zo eens een acht uur aan een stuk alleen maar Belgische nummers te horen.

En altijd weer verrassend hoeveel goeie Belgische muziek er eigenlijk bestaat. En de lijst zelf, die kan je in stukken van tien raadplegen op de website van Radio 1. Nu kan je ook de “nieuwe” live stream speler van de VRT starten en daar krijg je iets meer te zien dan enkel de lijst. Je ziet ook iedere keer het volgende nummer wat altijd een tipje van de sluier oplicht.

Benieuwd of dit blijft duren tot en met nummer twee.

Dec 22

Het is toch godgeklaagt dat al de kado’s waarvan je echt denkt dat ze het verschil kunnen maken, zo ongeloofelijk duur zijn.

En erger, eenmaal je denkt dat je het gevonden hebt en je met de veel te hoge prijs hebt verzoend, blijkt dan dat het niet meer op voorraad is.

Nu ja, in mijn geval wordt het kado vaak gecombineerd met mijn verjaardag – en in mijn vroeger jaren =nog gecombineerd met een Sinterklaas. Dit betekent dat de echte datum van afgifte en kerstmis wel een dag of tien mogen verschillen.

Er is nog hoop.

Dec 21

Het wordt niet alleen een extra lang, druk en feestelijk weekend, maar er moeten ook nog wat extra pre-feestelijke inspanning worden geleverd.

Morgen is Inge ook al in verlof en gaan we eens stevig shoppen. De klassieke winkels zodat we voldoende mondvoorraad hebben de komende dagen maar ook de iets minder gefrequenteerde zaken. Wat we daar precies zullen halen, kunnen we om begrijpbare redenen niet zeggen.

Maar wel op tijd stoppen zodat we Fien nog de nodige kerstliederen horen zingen op het einde van de schooldag.

Dec 21

Troubles. Het lijkt of alle posts sinds veertien december niet meer publiek verschijnen.

Ikzelf kijk nooit naar de site of alles in orde is, dus had het nog niet gezien tot iemand me vertelde dat het toch wel erg rustig was.

Een blik op de feed toont hetzelfde. Dat wordt even zoeken wat er precies mis kan zijn.

Update 16h08 – Alle posts worden blijkbaar als draft bewaard in plaats van onmiddellijk gepubliceerd.

Dec 20

Daarnet even Songbird geïnstalleerd op mijn notebook en het ding doet goed zijn werk.

Het ziet er in ieder geval zeer belovend. Nu is het wel zo dat het vlot werkt om mijn notebook maar niet direct op mijn desktop. (vlot op Vista maar niet op XP).

Eens kijken of het voldoende in zijn mars heeft om MediaMonkey te vervangen.

Dec 20

Ze zijn er weer en ik ben blijkbaar niet de enige die me er aan ergert. Nu ja, ergeren is het niet echt maar toch allesbehalve aangenaam, orgineel, grappig – tenzij het niet grappig bedoeld is natuurlijk.

En wat lees ik deze morgen? Er zijn een paar mensen een petitie en annex website gestart om die misbouwde, goedkope en gewoon lelijke dingen niet meer te zien te krijgen.

De website zelf (http://wegmetdegevelkerstman.be/) – vooral het filmpje – is niet direct wat ik zou verwachten van een “websitebouwersbureaumetannexgeluidsproductiecapaciteiten” maar het initiatief kan alleen maar aangemoedigd worden.

Dec 19

In een slaaploze bui nog even wat zitten knoeien aan de computer en mijn e-mail backlog aan het uitmesten toen ik de melding kreeg dat er een nieuwe major versie van ProShow Gold is.

De sprong is niet zo groot maar er zijn toch wel een paar dingen positief gewijzigd.

Zo kan je op één slide nu meerdere layers gebruiken die elk hun eigen overvloei hebben, elk hun eigen bewegingen. De tekst maakt nu deel uit van de layer, wat het een stuk gemakkelijker maakt om het gewenste effect te bekomen. Vroeger werden teksteffecten afgehakt door het overvloei effect naar de voglende slide.

Er zijn heel wat standaard bewerkingsmogelijkheden erbij gekomen om het beeld in ProShow Gold zelf aan te passen. Op die manier hoef je niet iedere keer weer naar de externe editor te grijpen om een baisbewerking uit te voeren zoals het bijsnijden, het aanpassen van het aantal kleuren (vooral handig om kleur om te zetten naar zwart/wit).

De interface is ook iets verbeterd. Zo kan je nu een stuk gemakkelijker vensters verplaatsen en verslepen, zijn de knopjes iets gladder geworden en heb je algemeen een beter overzicht.

Ook op het vlak van processing power loopt het iets beter. De minimum specificaties zijn een stuk hoger geworden (512MB is een minimum terwijl voorheen een schamele 128MB voldoende was) Op mijn “oude” XP machine heb ik zelfs de indruk dat het iets vlotter loopt. Straks eens kijken wat het geheel doet om mijn Vista machine.

En wat ook zeer handig is, is dat je voortaan de shows ook kan saven als een Flash animatie. Op die manier hoef je niet te hopen dat men de ActiveX van Photodex wel installeren.

De komende dagen eens wat proberen oude shows te openen en nog wat bij te schaven en zeker eens een paar nieuwe te maken.

Dec 19

We kopen nu al verschillende jaren zo een adventskalender met achter ieder deurtje een figuurtje van chocolade. Zo kunnen we altijd aftellen hoeveel dagen het nog zijn eer het kerstmis wordt en veel leuker nog is dat er een nieuwe avondritueel bijhebben.

Voor een klein stukje chocolade – december is echt wel de choco à gogo maand – is het nooit te veel om de televisie uit te doen en nog even rustig te worden.

Dec 19

En toen waren we nog jong, vitaal, wild en een gevaar op de iets te poppy fuifjes.

Nu luisteren we gewoon naar alles van AC/DC in een zo kort mogelijke tijd en maken vrij snel de bedenking dat de vroegere nummers toch beter waren: minder hard maar meer echte rock.

Nooit gedacht dat ik een AC/DC collectie nog eens zo goed als volledig tot mij zou nemen.

Dec 19

Een hele tijd geleden onrechstreeks de vraag gekregen van Microsoft om in de lagere scholen (hoogste graad) de kinderen wat uitleg te geven over de mogelijke gevaren op het internet.

Ik vind dat echt wel een goed idee om de kinderen daarvan in te lichten. Natuurlijk mag de uitleg niet enkel kommer en kwel zijn op het internet en doe je ze ook nog wat extra tips van de hand zoals

 • waar vind je een goeie gratis anti-virusscanner
 • wat te doen en vooral niet te doen met spam
 • hoe omgaan met een trage computer

De onderliggende boodschap is en blijft: wees voorzichtig en als je het zaakje niet betrouwt, spreek er dan over met je mama, papa, leerkracht, oudere broer/zus en zelfs vrienden.

De presentatie zelf die hiervoor gemaakt werd is wel nuttig als leidraad – met één d, ik twijfelde even maar taaladvies bracht me op het goeie pad – maar toch ietsje te commercieel en zeker iets te Microsoft/Windows georiënteerd.

Bedoeling was alles in een groot uur door te nemen, maar het zijn twee volle lesuren geworden (en ik had nog tijd tekort). Donderdag zal ik dit nog eens herhalen in een beknopte versie voor de kinderen van het vierde leerjaar.

Misschien ook een idee om de leerkrachten en ouders (via de ouderraad dan) eens de presentatie te tonen en wat extra uitleg te geven.

Meer info vind je hier terug.

Dec 18

bladluizenSinds een goeie week hebben we een kerstboom buiten en eentje binnen. Het probleem – vrij traditioneel – is het verlies van de naalden. Nu dat is snel verholpen door een boom met wortel in aarde te plaatsen en regelmatig te voorzien van water.

Het grootste probleem is echter het ongedierte op de boom zelf. Het is al een paar dagen dat we kleine vliegachtige beestjes onder de boom zien liggen. Het grootste deel is onbeweegelijk en lijkt wel dood. Een restant doet wat wanhopige pogingen om zich voor te bewegen maar schijnt daar niet in te lukken.

Ons vermoeden was dat ik, bij het graven naar aarden om de bak te vullen, op een nest ofzo gestoten was en dat die beestjes door de gezellige kamerwarmte uit de aarde kwamen gekropen. Een grondige inspectie van de boom leerde me echter dat die goed voorzien was in de oksels van de takken van halve kolonies van die beestjes.

Bladluizen en dat binnen in de woonkamer. BAH!

Eerst eens kijken hoe we die kunnen bestrijden. Ha! een kolonie lieveheersbeestjes zal wel eitjes leggen en de larven zullen hun werk doen. Nog even wachten tot ergens in mei en we zijn van het ongedierte verlost.

Euhm… of toch maar de boom buitenkieperen of gewoon een stevige portie Biokill gebruiken?

Dec 18

Gisteren nog geprobeerd met Photoshop onze kerstkaartjes in orde te krijgen maar helaas.

Alles lukte wel naar behoren maar de beeldkwaliteit op het einde van rit was bedroevend. Waar de originele beelden haarscherp waren, leken de bijgewerkte beelden niet meer genomen te zijn met een stevige zes megapixel maar met een el cheapo webcam.

Dan maar de hulp ingeroepen van een peprofessional. Een heel stuk op de goeie weg gezet in een relatief korte tijd. De kwaliteit was weer in orde gekomen, nu nog de kleuren.

Bedoeling is de beelden door te sturen naar foto.com. Nu zijn die mensen relatief goedkoop – om niet te zeggen dat ik geen goedkopere gevonden heb – maar hebben ze ook nog een kleurprofiel staan die je kan inladen in Photoshop zodat relatief kan betrouwen op de kleurechtheid van het resultaat.

Maar kleuren en kleuren zijn drie. Om kleurechtheid te garanderen, moeten alle onderdelen in de producten gecalibreerd zijn, dus ook mijn scherm. Maar hoe kan ik mijn scherm afstemmen op hun Frontier printer(s) – gezien ze meerdere printers hebben, vermoed ik ook dat er tussen de verschillende productielijnen zijn.

Nu heb ik op mijn bureau thuis aan “de” computer twee schermen hangen. Als ik de compositie op beide schermen bekijken, zelfs dan is er een hemelsbreed verschil tussen de kleurechtheid. Laat ik in eerste instatie maar eens kijken hoe ik de schermen op elkaar kan afstemmen. Er zijn nu eenmaal kleurprofielen voor de schermen zelf beschikbaar. Dan maar een profiel gekozen die de huidtinten iets natuurlijker maakt.

Naast het tot mij nemen van de nodige Photoshop kennis, ga ik ook maar eens wat zoeken hoe het nu precies zit met al die profielen.

Het profiel van foto.com toch maar niet gebruikt tijdens het opslaan van de compositie. Het verschil, op om het even welk scherm, was nu eenmaal te groot. Dan maar het standaard profiel van Photoshop gebruikt en nu maar hopen dat tijdens de afdruk er voldoende algoritmes gebruikt worden om de kleuren wat binnen de perken te houden. Nog een paar dagen en we zullen het resultaat wel zien. Zolang we maar niet in de situatie van vorig jaar (en ook hier en hier) verzeild geraken.

Dec 18

Een paar weken gelden was ik een kleine week de huisman en me zelfs eventjes de kok des huizes gewaand. Deze week heb ik me opnieuw laten verleiden om de handen uit de mouwen te steken en eens stevig met de potten en pannen te rammelen.

Ik ga me zeker niet het label kwalitatieve kok aanmeten, maar vandaag ben ik er toch fijntjes in geslaagd iets meer te doen dan het klassieke roerei en de saus uit het doosje.

 • Vlees: kalfssneetjes
 • Groeten: aardappelen (ik reken dit onder de groeten) en gekookte bloemkool
 • Extra: Bechamelsaus.

De bloemkool was nog knapperig en niet papperig (hoera!).

De bechamelsaus was eerst aan de hand van het meest gebruikte boek van Vlaanderen en omstreken “Koken voor elke dag” van de KAV. Daarna op eigen aanvoelen nog wat extra melk, peper, zout, muskaatnoot en een vleesbouillonblokje toegevoegd. En ik heb de indruk dat iedereen ze best lekker vond.

Misschien dat ik me de komende dagen/weken aan iets meer waag.

Dec 17

Daarnet nog foto’s gemaakt, nu werk maken van het ontwerp van het kaartje.

Welke software ik hiervoor gebruiken zal, is me niet helemaal duidelijk. Bedoeling is een soort collage te maken van een paar opnames en dan wat tekst erbij kleven.

Nu kan ik kiezen tussen

 • Adobe Photoshop
  Ligt het meest voor de hand maar mijn kennen en kunnen is ietwat te beperkt met als resultaat dat het verkrijgen van het gewenste resultaat gigantisch lang zal duren en zeker niet gegarandeerd is.
 • Adobe Illustrator
  Dit gaat al iets vlotter dan Photoshop maar ik heb toch mijn vragen of dit wel de tool is om iets dergelijks te fabriceren. Je kan altijd een brief schrijven met Excel natuurlijk.
 • Adobe InDesign
  Lijkt me ideaal om iets dergelijks te maken, ook al is het maar één blad. Maar ook hier is mijn kennis op dit ogenblik iets te beperkt om het gewenste restulaat te behalen.
 • MS Digital Image Suite Editor
  Deze ken ik iets beter maar het grote probleem is de kwaliteit bij het saven. Deze gaat zo sterk achteruit dat het resultaat op scherm wel helemaal OK is maar eenmaal geprint dit toch te zwak zal zijn.

Conclusie: een kleine impasse. Dan maar Photoshop proberen en kijken waar we raken. Zo onmogelijk kan het nu ook weer niet zijn om binnen hier en een paar uur een aanvaardbaar ontwerp te hebben.

Dec 17

Het is weer zover, de jaarlijkse race van kaartjes sturen en liefst ook ontvangen.

Dit jaar, net als vorig jaar, hebben we al een tijdje geleden besloten om er iets unieks van te maken en niet zomaar een kaartje uit de winkel te kopen en de obligatoire wensen erop neer te pennen. Dit jaar wordt het een foto van ons nageslacht met op de foto zelf de wensen. Dit bespaart ons heel wat schrijfwerk en zorgt er ook voor dat we weer wat  betere fotos hebben van ons nageslacht.

Dit jaar is de setting van de fotoshoot Fien haar kamer. De muur is vrij egaal paars wat een mooie achtergrond kan opleveren en heel wat gemakkelijker is dan het doek als achtergrond te moeten installeren. De vloer is klassieke planché wat voor een natuurlijke warmte van structuur en kleur zorg. Het plafond is zo goed als wit wat ideaal is om de studioflitsers te gebruiken.

Het moeilijkste is echter het onderwerp: twee kinderen die voldoende dicht bij elkaar moeten zitten/staan/liggen/… met hun gezicht richting camera en vooral niet aan ontevreden kijken – ze moeten niet noodzakelijk lachen en lief kijken, maar een wenend kind is ook je dat niet vooral niet voor het salvo van “ocharme” en “maar da joengse toch” achteraf, laat staan de mogelijke valse beschuldigingen van kindermishandeling.

Een stevige driehonderd opnames verder (in een klein halfuurtje) zullen er wel voldoende beelden tussenzitten die presentabel zijn.

Eén ding is zeker, het geknoei met de ingebouwde flits zal tot een einde komen en ik ga dan ook eens investeren – i.e. verjaardag in aantocht zijnde ga ik mijn teerbeminde een extra hint geven – een kwalitatieve opbouwflits zoals de Nikon SB800 ofzo.

Dec 16

Wat volgens de ene bron een uitvinding van een frisdrankgigant is, volgens de anderen een Amerikaanse versie van de lokaal nog steeds populair Sinterklaas – meer info over de geschiedenis van de kerstman kan je hier vinden – was deze namiddag aanwezig op een kinderfeest in de context van Inge haar werk.

En ik moet eerlijk zeggen, het was het eerste jaar dat de kerstman ook de volledige namiddag actief werd betrokken in het spel. De andere jaren was zijn rol beperkt tot het scanderen van enkele HO’s en HA’s en vooral het uitdelen van de cadeautjes.

En wat me eveneens enorm opviel is dat Fien haar angst helemaal overwonnen heeft – of zou het ontbreken van een Zwarte Piet hier mee gekoppeld zijn – en Tijs zich van het volledige geheel en drukte niet veel aantrekt en rustig rondwandelt, luistert en kijkt.

We zijn ondertussen weeral een twee gigantische stukken speelgoed rijker: een vikingboot met wat accessoires en een poppenhuis met een gigantisch grote hoeveelheid meubeltjes. Weeral plaatsmaken door een aantal andere minderen populaire stukken zonderwaarts te bannen.

Dec 16

Het is toch altijd hetzelfde liedje met die exotische software.

Zo zijn er mensen die naar de winkel stappen en een paar spelletjes aankopen die in se perfect moeten werken op een klassieke computer. Nu blijkt in de heel kleine lettertjes ergens op de doos te staan dat deze enkel werken met een echte 3D kaart en niet met een onboard kaart zoals Intel, SIS, ATI, etc.

Om horendol van te worden. Ik begrijp de gameproducenten maar ik begrijp nog veel meer de leek die denkt een game te kopen omwille van de inhoud en niet zozeer enkel die paar games die gegarandeerd wel werken op hun specifieke computer.

En nu geen tirade afsteken dat een computer op zich niet bedoeld is voor spelletjes maar voor serieuze toepassingen zoals daarzijn Word, Excel, Access maar ook MediaMonkey en MediaPlayer en een Google Earth. Voor spelletjes dienen dan de (veel te duren en nog sneller voorbijgestreefde) spelconsoles.

Standardisatie NU!

En die spelletjes, die werden teruggedragen naar de winkel en ingeruild voor een doodgewone DVD en een paar schrijfblokken van Diddl; die laatste zijn altijd wel compatibel.

Dec 15

Daarnet Aldi-waarts getrokken om toch maar een set kerstlampjes aan te schaffen voor de boom buiten. Alle bestaande lampjes hadden de geest gegeven vorige jaar. We hadden nog een set van drie circuits liggen, maar die zijn al opgeëist door de boom binnen zodat een donkere onversierde boom troosteloos en schuingeworpen door de strakke westenwind er te naakt en onfeestelijk bij lag.

Tijdens dat bezoek aan het eerder vermelde grootwarenhuis ook nog een draagbare stoomreiniger meegenomen. Ten dele beïnvloed door de shopping uitzendingen op VT4 in de vroege namiddag maar ook ten dele door eerdere positieve kritieken op wat een dergelijk klein en eenvoudig toestel wel kan met aangekoekt stof, schimmel op voegen en andere kleine ongemakjes die telkens weer met hetzelfde groot ongenoegen moeten aangepakt worden.

Een eerste test, kwestie de daarnet geleverde douchewand al een beetje te kunnen testen zonder hiervoor de wachttijd in het gedrang te brengen, is het verwijderen van de zwarte organismes op de cementvoegen in de douche. In vergelijking met wat eerder op de zeer objectieve en waarheidsgetrouwe demonstraties te zien was, was het verwijderen van deze iets meer werk maar zonder dat dit dermate onaangenaam en lastig was.

Het principe van stoom om te reinigen werkt! En met een beetje geluk slaag ik erin om dit toestel frequent ter hand te nemen – wie weet zelfs nog dit jaar – om die andere moeilijke te reinigen oppervlaktes als nieuw door het leven te laten gaan.

En wat die kerstboom betreft: alle 80 lampjes – met schroefdraad en niet serieel – glinsteren als verse sneeuwvlokken in de zon. De boom kaarsrecht gehouden met de nodige ijzerdraad. Laat de donkere uren en de strakke wind maar komen.

Dec 15

Deze morgen, iets later dan initieel voorzien maar dit wordt met de mantel der begrip voor files en andere praktische besoignes bedekt, waren twee huisvreemden aan het werk in de badkamer vergezeld door een tweetal profielen, een stang en een groot glasblad.

Alles leek in orde te zijn bij het uitladen, alles leek in orde te zijn bij het opmeten en alles lijkt in orde te zijn na het bevestigen en plaatsen.

Nu wachten tot morgenochtend om het ding in de praktijk uit te testen!

En zijn we nu gelukkig? Jazeker mijnheer; na het spoelen van het lichaam in de ochtend hoeven we ons immers niet meer grondwaarts te richten om het overbodige vocht door middel van de zonet gebruikte lap stof, ter hand omwille ditzelfde vocht van onszelf te ontdoen, eveneens van de vloer te ontdoen.

Dec 14

Gisteren in de diaclub in het navergaderen nog eens besproken hoe er best kan gejureerd worden door een groep occasionele beoordeelaars.

De situatie is de volgende: ieder jaar wordt er een bepaald thema vastgelegd waarrond gevraagd wordt een x aantal foto’s te nemen. Die worden dan op één avond aan de groep voorgelegd en het uiteindelijke restulaat moet iets worden wat kan doorgaan als de beste foto.

Vorig jaar was het thema “bushokjes“; dit jaar is het “chapeau” in de meest brede zin van het woord.

Het grootste probleem is echter hoe jureren. De kans is groot dat er op die avond een grote hoeveelheid beelden van verschillende pluimage de revue zullen passeren waarbij er verschillende mogelijke criteria zijn waarop er gejureerd wordt:

 • onderwerp
 • compositie
 • belichting
 • scherpte

Gaan we al die verschillende onderdelen apart van punten voorzien?

Maken we een eerste selectie van aanvaarde beelden?

Doen we alles in één ronde of laten we iedereen dezelfde beelden verschillende malen beoordelen?

Laten we telkens kiezen tussen twee beelden waarbij de democratisch verkozen beste het opneemt tegen de volgende?

Hoe zorgen we ervoor dat het eerste beeld – wanneer iedereen nog fris zit – met de zelfde maat gewogen wordt ten opzicht van het laatste beeld – wanneer iedereen super kritisch is geworden en het beelden beoordelen alwat moe is?

De mogelijkheden zijn legio, de complexiteit evenredig met het aantal mogelijkheden.

Stof tot nadenken!

Dec 14

Het begint erger te worden dan een Rocky verhaal met de vele sequels. Vorige week hadden ze toch nog teruggebeld met de vraag of ze morgen (dat was dan vrijdag 8 december) konden langskomen om te installeren.

Aangezien het aangewezen is om thuis te zijn bij het leveren en plaatsen en goedkeuren van de installatie en gezien er niemand van ons was om dit ook te doen, heb hen vriendelijk (sic) bedankt en gevraagd of ze even konden wachten tot donderdag veertien december, mijn verlof. Een positief antwoord, maar wat had je gedacht, ze gingen me nog terugbellen om te bevestigen.

Wie had ik al die tijd niet meer gehoord?

En wie belt er zonet met de vraag of ze morgenochtend mogen langskomen, zo rond half negen?

Het lijkt toch nog dit jaar in orde te komen en het heeft net geen half jaar geduurd. Ik wacht morgen vol spanning af in de hoop zaterdagmorgen te kunnen genieten van een lange douche zonder de nodige voorraad dweils in de aanslag.

Wij houden u op de hoogte!

Dec 14

Aach, de vakantie. Ze is nog maar goed begonnen of de eerste tegenslag is daar al. Het draadloos netwerk thuis is zo dood als een draadloos netwerk maar kan wezen. De Linksys router (nog zo een eerste generatie WRT54G) laat geen enkel teken van leven zien. Alle ledjes zijn volledig dood behalve dat van de adapter.

Het ergste wordt gevreesd: de doos zelf is schrootrijp. Wegens zijn gezegende leeftijd (4 jaar moet dit nu ongeveer zijn) en de prijs van de concurrerende doosjes op de markt lijkt het me niet onmiddellijk zinvol dit nog proberen te (laten) herstellen.

Een geluk dat ik toch nog even de adapter controleerde op zijn goede werking want bleek deze toch wel de snoodaard in dit verhaal te zijn. Het ledje op de adapter deed nog zijn ding maar op het einde van de draad kwam er helemaal niets meer. Dan maar een vervangadapter gezocht en gevonden – in de grote bak met adapters en andere brol die niet weggegooid wordt want je weet maar nooit wanneer dit nog eens vanpas zou kunnen komen en zo hebben we weer een paar € meer ter beschikking voor de grote cadeaufeesten de volgende weken – en het euvel is verholpen.

Wij terug online en wel zonder zware afkick verschijnselen.

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online