Oct 31

Het is al een tijdje dat ik bijzonder gefascineerd ben door de wiskunde in de muziek. En ik weet dat ik zeer zekers niet de enige ben.

Zo ben ik nog altijd ongeloofelijk geboeid door de Clapping Music van Steve Reich, maar gaat al evenveel auditieve en algehele bewondering uit naar een Philip Glass waar hij me absoluut wist te bekoren met zijn Music with Changing Parts, hoewel Glass eerder dan Reich ook het melodieuze nastreeft.

En net nu vind ik deze fantastisch fascinerende site waar het auditieve aan het visuele gekoppeld wordt. Vele dingen worden duidelijk op die manier. Als je tijd genoeg hebt, kan je perfect horen hoe eventuele emotie opgeroepen wordt door een perfecte timing en niet meer dan een aantal tonen tegelijkertijd. Verdubbel dit aantal tonen (er zijn meer dan tien variaties op het zelfde principe terug te vinden hier), dan krijg je direct andere stemmingen. Reken wel dat a) een volledige doorstroom 3 minuten duurt, b) er meer dan 10 variaties de moeite waard zijn en c) je eventuele huisgenoten – pure praktijkervaring – dit niet altijd naar waarde weten te schatten.

Oct 30

Het is begonnen: Beauty & De Nerd. Een tijdje geleden had ik hier al meer dan een voorgevoel dat ik last zou hebben van plaatsvervangende schaamte en het onmogelijke gegeven. Maar het is eigenlijk nog een stuk erger want ik had eigenlijk niet verwacht dat er van die dames zouden aanrukken die zelfs hun eigen telefoonnummer moeten opschrijven in geval het iemand vraagt.

Hoe dan ook, bij de selectie raken de vrouwen er niet uit wie de op vier na laatste nerd moet kiezen. Resultaat is dat ze – let op, ze zijn met vieren, kop en munt gooien. Vraag die gesteld wordt is “Wie is kop, wie is munt?” Waarop het alles verhelderende antwoord volgt: “Mij maakt het niet uit, doe maar.” Waarop ze gooien en zonder er iemand iets beslits heeft. Wonderen en mirakels!

Nu kan het programma de nerds zeker iets bijbrengen en een vorm van stigma ontnemen. De beauties zullen waarschijnlijk beauties blijven maar laat hen een vooroordeel doen laten vallen.

Wat ik wel echt stom vind aan het programma is dat er weer mensen moeten vertrekken en dat dit een serieuse hap van de tijd in beslag neemt.

Wat ik wel opvallend vind is dat er weinig rivaliteit heerst tussen de individuen, koppels en groepen.

Misschien dat ik volgende week toch nog eens zou durven kijken.

Oct 30

Is het het vallen van het blad, de donkere dagen of gewoon het feit dat Allerzielen voor de deur staat, maar blijkbaar zijn er heel wat mensen bezig met hun afscheid.

Zo las ik een tijdje geleden bij Michel over zijn immer wijzigende lijst van nummers voor bij zijn publiek afscheid, maar er bestaat zelfs zoiets als een top 50 van de meest gebruikte nummers.

Vandaag in De Standaard kan je een tipje van die top 50 terugvinden (alhier). Wat mij inorm verbaast aan de ene kant is dat er toch wel nummers tussen staan die ook wel ergens in mijn playlist voorkomen en langs de andere kant dat dit duidelijk geen lijst is die samengesteld is gebaseerd op de realiteit maar eerder op de dertiger en veertiger zijn smaak.

De top 10:

 1. Old and wise (Alan Parsons Project.)
  Zeker niet slecht maar toch vreemd dat dit op één staat. Ik ken The Alan Parsons Project (het lidwoord maakt wel degelijk deel uit van de groepsnaam).
 2. Time to say Goodbye (Andrea Bocelli & Sara Brightman)
 3. One Word (Anouk)
  FYI: een bevraging door Dela, een firma met Hollandse roots.
 4. The Rose (Bette Midler)
  Als het maar de versie van Bette Midler zelf is.
 5. The power of love (Celine Dion)
  No comment, echt waar, breek mijn bek niet open.
 6. The road ahead (City to city)
 7. Afscheid van een vriend (Clouseau)
  Zou het kunnen dat, doordat Koen Wouters het gezicht geworden is van de firma die de bevraging deed, dat dit het effect is?
 8. Heroes (David Bowie)
  Wat doet dat hier op acht! Niet te doen. Ik heb een meer dan stevig vermoeden dat de bevraging echt niet representatief was.
 9. Non, je ne regrette rien (Edith Piaf)
  Tuurlijk dadde!
 10. Candle in the wind (Elton John)
  Ik kan begrijpen dat er mensen dit mooi vinden, echt waar! En zelfs emotioneel worden met Familie enzo, geen zever.

Een tijdje geleden heb ik ook mijn lijstje samengesteld. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het eerder een avondvullende show zou worden van een stevige drie uur. Er zijn wat nummers tussen die mij de laatste tijd echt wel kunnen beroeren zoals een Nick Drake met Northern Sky.

En een beetje eigenaardig maar al een vast gegeven van uit mijn jeugd is Als ik doodga van Urbanus. Ik vond dat al een bijzonder eigenaardig nummer die mijn aandacht volledig kon vasthouden toen ik het voor de eerste keer hoorde: 12 jaar een vier maand. Ik heb het album 3 sprookjes gekregen voor mijn Heilig Vormsel of Plechtige Communie zoals we toen nog pleegden te zeggen. En buiten dat nummer lag het album toch wel in mijn bovenste schuif gewoon omdat er in het album nog een boekje zat met drie door Urbanus geschreven sprookjes waarvan ik me nog levendig het verhaaltje van het zeemzoete meisje.

Oct 30

Gedeeltjelijk geïnspireerd door het programma Marathon op Canvas en vooral door het besef dat ik toch dringend wat aan mijn eigen conditie moet doen, wat zitten rondsurfen over marathons en dergelijke (het denken aan sport zou naar het schijn op zich al een positieve invloed uitoefenen ten opzichte van het louter en alleen denken aan passieve zaken, maar ik moet die studie nog eens weten terug te vinden).

En zo op het volgende “ouch” moment gestoten die duidelijk maakt dat sporten om te winnen niet altijd even gezond is. De marathon kandidaten van Canvas zijn bij deze gewaarschuwd.

Oct 29

Zondag, een dag die normaal vrij leeg moet blijven om een mens zijn geest vooral rust te gunnen. Kwestie van volle bak er weer tegen te kunnen de volgende dagen.

Vandaag was het niet echt van dat. Nu is het zo met die paar dagen verlof in het vooruitzicht niet absoluut nodig voor mezelf.

Nu begon het deze morgen al goed. Fien had een beetje miserie zich aan te passen aan het winteruur. Resultaat was dat ze – tegen alle afspraken in – al voor zes uur (winteruur wel te verstaan) al dartel aan het rondhuppelen was. De avond voordien had ik heel zwart wit met haar afgesproken niet uit de kamer te komen voordat haar wekker zeven uur aanduide. Duidelijk nadda! Om het iets krachtiger te maken, dan maar besloten die voormiddag geen televisie te gunnen. Op zich bleek dit helemaal niet erg te zijn en heeft ze zich de volledige voormiddag goed geammusseerd zonder de halfverplichte filmpjes van het niet bepaalde slechte KetNet.

Dan rond de middag vertrokken de buren op reis en afgesproken was hen snel even aan het station van Blankenberge. Op zich geen probleem behalve dat Tijs blijkbaar vanalles gehoord had zoals tot volgende week enzo en hij er niet bepaald gelukkig om was dat zijn papa met zijn zus met de wagen even weg was. Nu was hij al helemaal gesust door niemand minder dan de keizerin sussers onder de sussers: zijn mama.

En dan, na Tijs zijn middagdutje, een namiddag zonder noemenswaardige perikelen, boswaarts getrokken. Er was nog een waterzonnetje en ik had toch graag nog wat foto’s van de kroost getrokken terwijl er nog wat kleur in de bomen zat. Helaas… het was al te laat en er was praktisch geen licht. Zelfs op ISO 800 had ik op de meeste plaatsen toch maar een sluitertijd van 1/40e. Niet realistisch om daar deftige dingen mee te doen als je twee wezens hebben die in het beste geval 1/60e stilstaan.

En dan, terwijl het bosbezoek niet afgerond was, verstoorde de GSM de rest van de dag. De buren! Een akkefiet met het paspoort van de dochter en bijgevolg was het onmogelijk voor hen te vertrekken. Geen paspoort, geen vertrek. En met de vraag of we via via via via via iets konden in orde krijgen zodat ze morgen toch nog konden vertrekken met een ander toestel gelukkig met dezelfde bestemming.

Ondertussen is mijn teerbeminde al op terugweg van Zaventem met de oplossing. Zij kunnen gelukkig morgenochtend vertrekken.

Nu jah, op een propere manier is ze echter niet vertrokken. De twee immer sympathieke, schalkse, goedlachse en vooral veelal niet te verzadigen kinderen hadden zich tijdens het met brood ondersteunde avondmaal tegoegd gedaan aan het bijzonder kinderoogvriendelijke mini Babybel. Nu begon onze goedlachse Tijs, hij had net zijn melk op, plots te huilen op het einde van de fles. Had hij hier opnieuw last van het nakende vertrek van een der ouders of was er iets anders. En jawel, lutte seconden later – zonder enige twijfel waren die luttele seconden onvoldoende om hem uit de zetel te kunnen sleuren en hem boven een spuugvriendelijk recipient te plaatsen – vloog de eerste gulp op de zetel. De tweede gulp op de vloer naast de zetel; de derde gulp in hal en de vierde en de daaropvolgende waren gelukkig in het toilet. Maar blijkbaar was de maag van Fien niet opgewassen tegen al dat gegulp en vloog er, terwijl Tijs letterlijk boven de pot ging, in de richting van de keuken een tweede hoop op de vloer – Fien had blijkbaar onmiddellijk geredeneerd dat Tijs de pot bezet had en er niets vrijer was in de onmiddellijke omgeving dan de gootsteen in de keuken.
En waarom het bij haar overliep? Het stinkt zo papa.

Hoe dan ook, het Haloween vuurwerk – ach die commercie toch – heeft hen niet uit de slaap kunnen houden en ik heb tot nog toe niets gehoord.
Laten we hopen dat ze na één nacht het winteruur al verwerkt hebben.

Oct 29

De verhaaltjes van Witse hangen hoe langer hoe slechter in elkaar.

Vanavond een aflevering waarin Witse put uit zijn jarenlange ervaring en history van een paar decenia geleden in het rustige Halle.

Als ik me niet vergis is witse maximum 5 jaar gelden uit Brussel overgeplaatst naar Halle en heeft hij eigenlijk geen enkele affiniteit what so ever met die streek op voorhand.

Hoe kan hij dan nog een zaak met een ondervraging van Van Deun herinneren van toen?

Bwah. Fictie series die sterk starten op de VRT gaan kwalitatief toch vrij snel achteruit als ze langer dan twee seizoenen moeten meedraaien. NB Fictie op de andere zenders gaat eigenlijk zelfs geen twee seizoenen mee medunkt.

Oct 28

Daarnet voor de eerste keer naar een volledig uitegerookte, opgesmoorde en lege versie van Big Brother VIPS gekeken. Toch wel een volledige vijf minuten!

Nu snap ik langs geen kanten waar ze die beevee’s vandaan gehaald hebben. Ik herken er gewoon niemand van, behalve de immer sympathieke Ivan Heylen, maar die telt eigenlijk niet echt meer mee wegens gewoon opversleten en zelf uitgeleefd.

Hoe dan ook, het zou me verwonderen dat er überhaupt nog iemand hierop zat te wachten.

Oct 27

Oef… de laatste loodjes zijn verwerkt. Na een drukke 3 maanden van werken aan minstens 150% eindelijk wat rust.

Cijfers verwerkt, mail opgekuist (op dit eigenste moment ‘slechts’ 91 items in mijn inbox waarvan 48 niet gelezen en nog te verwerken, de rest is semi afgewerkt), klassementen voor grote delen gedaan.

Nog wat kleine papperassen mee naar huis om nog dit weekend af te werken en dan lonkt er één volle week vakantie.

Dit wil natuurlijk niet zeggen – tot mijn grote spijt – een week niets doen en op mijn gat zitten; maar veeleer werk maken van een hoop dingen die al sinds deze zomer aan het wachten zijn.

Oct 26

En dat we het geloven…

 

Oct 25

Vandaag wat zitten rondneuzen op het grote Internet op zoek naar alle mogelijke anti-spam gateway oplossingen.

Zo kwam ik ook bij de mensen van Barracuda uit. Het product ziet er in eerste instantie niet slecht uit. Er zijn ook heel wat positieve reviews van te vinden op het grote internet. De prijs daarentegen is niet onmiddellijk iets wat ik zomaar op tafel wil leggen.

Nu op zoek gegaan naar wie het product in België verdeeld. Resultaat is onderstaande afbeelding.

Die Amerikanen denken dus echt dat Europe één gigantisch werelddeel zal worden en we, eenmaal Turkije geannexeerd, het voormalige USSR er maar bij zullen pakken zekers.

Of is het gewoon een issue dat Amerikanen eigenlijk niet al te veel kaas gegeten hebben van geografie… 

Oct 24

Eerst was er van die rommel als Big Brother. En ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste reeks vrij dicht gevolgd heb. Nu ja, het was dan ook iets nieuws.

Daarna kwamen er allerhande andere reality toestanden, en daarom zeker niet chronologisch, zoals een Expeditie Robinson, een Temptation Island, een Pfaffs. een Planckaerts.

Daarna andere rommel als Toast Kanibaal, Peking Express en Stanleys Route en natuurlijk ook Supernanny en Schoon en Medogenloos.

Anders, maar niet helemaal hetzelfde, zijn de reeksen Het leven zoals het is en zelfs Zonnekinderen, maar de aanpak is een stuk anders.

Nu, ik ga stoppen met alle realtiy toestanden opsommen of catalogeren, want dit blijkt echt een lijst te zijn zonder einde.

Maar het ergste moet nog komen: Beauty & De Nerd.

Een wonder dat dit een VTM programma is, iets wat ik eerder op een VT4 had verwacht. Mijn grote vraag is niet zozeer wie er naar die pulp kijkt (ik zal zeker één keer eventjes een blik op het programma werpen), maar vooral wie zich bereidt voelt in te schrijven als Nerd voor het programma!

Nu ja, een Nerd in de volksmond is niet altijd wat een Nerd echt is. Het is dus niet alleen overdreven aandacht hebben voor technologie an sich maar het gebrek aan sociale vaardigheden.

En wedden dat ze die mannen met afschuwelijke brillen, buitensporige zwembroeken, lachsalvo’s waar buiten de de mimiek met moeite het geluid van een lach kan in teruggevonden worden. Met andere woorden: typecasting dat het niet meer proper is.

Ik ben curieus.

Oct 23

Regelmatig en eigenlijk meer en meer krijgt een mens ofwel brieven, ofwel telefoontjes ofwel mailtjes met één of andere enquête. Meestal eindigt dit altijd in een doorsnee van de meeste vragen zoals van geef een score tussen 1 en 5 wat je vindt van…

En ja, ze moeten demogratisch ook nog een keer een vergelijk maken, kwestie van te weten waar het verschil zit tussen een vijftiger, een dertiger of een snotneus die toevallig op de site terecht gekomen is.
En dan ook nog eens geslacht, gehuwd, kinderen, etc. Maar dan moet een mens toch wel een beetje de keuze hebben.

En o ja, misschien dat ze voor de enquête lanceren en (laten) vertalen, best een testen.

OK, een bevraging om bij te sturen en te veranderen is niet slecht, maar de mensen om de oren slaan met de zoveelste enquête.

Oct 22

2 jaar! TWEE JAAR!

Tijs!

En we hebben hem een vrachtwagen met kraan gekocht.

Euforie!

Meer dan aansteklijk enthousiasme!

Trillende lippen die zware motoren proberen na te bootsen.

En vooral blije gezichten!

Oct 19

Zonet in De Laatste Show de immer charmante en nog steeds vol leven Henri Salvador gezien.

Die man is op één jaar van de negentig en hij heeft verdikke meer levenslust dan het merendeel van de mensen hier die nog maar net of net niet de pensioensgerechtige leeftijd bereikt hebben.

Ik herinner me nog als de dag van gisteren – en het is niet gisteren maar toch al een stevige 24 jaar geleden – de eerste keer dat ik de man hoorde euhm… tjah… zingen. Ik was op visite voor een grote week bij vrienden en daar hadden ze de singel – voor de iets jongeren: een ronde schijf in zwarte kunststof met één spiraalvormige groef en een contacttechnologie langs beide zijden met telkens op één kant één nummer; diamter was 7 inch en de omwentelingssnelheid was optimaal 45 keer per minuut – met het fantastische en nog steeds niet echt gedateerde “Zorro est arrivé” en waar kan een mens beter kijken om dit terug te vinden in volle glorie dan…

En wat hoor ik hem tijdens het interview zeggen “grâce à bibi” (wat wordt vertaald als “dankzij deze jongen”). Wel grappig aangezien mijn eega altijd het woord “bibi” in de mond neemt en op één of andere manier ervan overtuigd is dat dit een vrij lokale uitdrukking is.

Oct 19

Deze morgen, bij het lezen van De Standaard online, is het me opgevallen dat de er blijkbaar een nieuwe vorm van reclame aan het opduiken is.

Voordien had je de banner in de pagina. Daarna kwam het blok dat boven een pagina bleef zweven totdat je deze sloot, wat je wel moest doen, anders kon je de inhoud niet lezen.

En nu, voor het eerst dat ik weet, hebben ze de cursor veranderd in reclame.

Er waren al wel een hoop sites die de meer dan slechte gewoonte en de ongeloofelijk slechte smaak hadden – wat een persoonlijke mening is maar waarvan ik zeker ben dat een heleboel mensen deze met mij delen – de cursor te manipuleren door een klokje of een belangrijke boodschap. En nu hebben de marketeers deze ook nog een herkauwd tot reclame medium; in casu “The computer is personal again”.

Ik hoop dat we niet verzeilen in een situatie dat we tussen alle reclame door nog ergens, mits veel zoekwerk, echte inhoud kunnen vinden.

Oct 16

Het is niet voor het een of het andere, maar vanavond heb ik voor de eerste keer de nieuwe De Laatste Show gezien.

En het smaakt me niet echt zoals het me vroeger pleegde te smaken.

Het decor is niet echt wat het zou moeten zijn. Het theaterachtige decor van voorheen was misschien ook niet je dat, maar ik vond de opstelling gast-presentator iets beter. De ruimte is gigantisch maar vrij leeg. De videowall vind ik meer voor een halve sportstudio dan voor een praatprogramma.

Frieda Van Wijck kan me wel boeien – en boeit me eigenlijk al van de tijd dat ik ze ontdekt heb in het spijtig genoeg al terziele gagene programma op Radio 1 “Levende Lijve” toen ze Betty Mellaerts vervangende als copresentatrice van Koen Fillet (voor zover ik me kan herinneren).

Vanavond vond ik het anders wel een interessante inhoud hebben. Dat komt ook enigszins door de gasten natuurlijk. Wel waren er bepaalde onderwerpen ietsje te belegen; de zoveelste keer het YouTube moment van Daerden gezien; weeral een hoop aandacht voor Interieur’06; honden, honden en nog eens honden. Een geluk dat het gesprek toch nog een beetje op tempo bleef in de meeste gevallen. Ook het knip en plakwerk van de show – ik heb soms het gevoel dat de laatste lettergreep en de eerste lettergreep na een knipmoment er afgevallen zijn – doet niet veel goeds voor het tempo van de show.

Ik zeker nog eens kijken naar een volgende uitzending, maar ik weet niet of ik er veel moeite zal voor doen.

Oct 15

Vandaag aan de deur, kort na de middag, op klaarlichte dag, onverkleed en minstens veertiendagen te vroeg; een nest onbeschaamde kinderen die aanbelden. Ik open de deur en melden zij – welliswaar beleefd maar wegens de eerder aangehaalde argumenten compleet verkeerd bezig – dat zij snoepjes verzamelen voor Halloween.

Wat is er mis met de jeugd? Ze willen die Angelsaksische gewoontes overnemen maar toch zouden ze beter voldoen aan minstens de volgende voorwaarden:

 • Verkleed en de bedoeling is dat het relatief angstaanjagend moet zijn.
 • Valavond is een noodzaak en niet om half twee in de namiddag wanneer het zonnetje ons even doet twijfelen of het wel zomer al dan niet herfst is.
 • Een iets traditionelere of toch originelere intro dan het gewoon bedelen om snoepjes.
 • En vooral niet twee weken op voorhand maar op zijn minst wachten tot het weekend net voor Allerheiligen.

Ik heb hen toch maar een paar snoepjes gegeven maar kon het niet nalaten bovenstaande tips nog maar eens te herhalen. Eigenlijk had ik ze een halve stamp voor hun gat moeten geven. Dan was ook de kans dat er op het gepaste moment niet al te veel anderen onze bezigheden komen storen.

Eigenlijk zou ik nog veel liever hebben dat er weer een drie verklede waaronder één stevig geschminkte zich komen aanbieden tussen Kerstmis en zes januari. En zelfs de misdienaars die eieren komen bedelen rond Pasen liggen me nog.

Oct 15

Ik was me al een tijdje aan het afvragen wanneer we Koen Fillet eens in actie zouden zien op TV. Binnenkort is de bewuste Marathon en we moeten toch ongeveer het einde van de reeks laten samenvallen met het event met eventueel een korte nabeschouwing.

Lees ik daarnet in De Standaard de aankondiging dat vanavond het moment is. Recorder geprogrammeerd en onmiddellijk na Witse met enige vertraging beginnen kijken.

Eigenlijk wel jaloers dat ik mezelf niet eens kandidaat gesteld heb om te participeren. En ik moet eigenlijk, zeker sinds mijn klapvoet, dringend wat meer aan sport doen en vooral lopen wordt me aangeraden.

Maar jah, het is al iets kouder geworden en donker, dus niet meer echt veilig, en dan die regen en misschien heb ik ook wel niet echt de tijd om ‘s avonds nog alleen op pad te gaan en laat ik weeral mijn teerbeminde alleen thuis en ze is al zo vaak alleen. En misschien vind ik wel nog hier en daar een andere uitvlucht.

Dan maar zowiezo al mijn sociale verplichtingen met de fiets afleggen en altijd de trap nemen en af en toe eens gaan wandelen (ik ben tenslotte in een wandelclub)

Oct 15

Vanavond de eerste Willy’s en Marjetten gezien en ik moet eerlijk bekennen, het smaakt me wel.

Best gelachen met het kaderen (waar met gaat langs vlaamse wegen), het fantastische DJ taaltje, de korte persiflages op o.a. Dancing on Ice en Lost.

En dan het protest aan school en de vuile sossen die verloren hadden dankzij de mogelijke stukjes paprika en vooral aankondiging die iedere keer erger werd.

Wat ik wel een beetje te belegen vond was de joke van de terugkeer van de aliens. Iets minder vond ik ook op zoek naar de papa die stonk naar bier.

En een fijntje op het einde: de aftitteling met alleen maar Willy’s en Marjetten.

OK, het is er soms net iets te veel over en ik weet niet of het even fris zal blijven die tien (of zijn het er dertien) afleveringen.

Oct 08

Nog maar eens een zwarte zondag. Overal, of toch zo goed als, gaat het Vlaams Belang erop vooruit.

Ik vraag me echt af wat er in het hoofd van een Vlaams Belang kiezer omgaat bij het kleuren van een bolletje. Denkt die kiezer nu aan de positieve punten van het programma – als die er al zijn, want ik kan me geen programma van het VB herinneren waarin er iets opbouwend en vooruit stond – of is het nog altijd dat die mensen een vorm van sloganeske foert stem uitbrengt?

Het kan toch niet zijn dat al die mensen zomaar gaan stemmen op een partij die henzelf monddood maakt, het gros van hun kiezers – wat ik zonder enige vorm denigratie de sociaal en mentaal zwakkeren noemt – uitkaffert op een manier dat ze te lui zijn om te helpen donderen en op straat mogen gespuwd worden zonder enige onderbouwde vorm van sociale zekerheid, iedere vorm van culturele vrijheid beknot zelfs op een moment dat ze daar nog niets beleidsmatig over te zeggen hebben, en natuurlijk niet te vergeten iedereen xenofoob maakt zonder daar altijd een reden voor te hebben.

Maar toch…

 • In Antwerpen – laat ons dit gemakkelijkheishalve de plaats noemen waar ze een klein decenium voorlopen op de rest wat trends betreft – zijn ze op dit eigenste ogenblik gestagneerd en zelfs, al is het maar een schamele 0,2%, gezakt. En dat zelfs na het kartel met de fantastische en eeuwig optimistische en bijzonder lucide Coverliers.
 • In Gent – een paars bastion die nu iets rozer aan het worden is – is er ook een neerwaartse nuance merkbaar.

Update:
Vlaams Blok is toch niets verloren in Antwerpen, maar gaat er met een half procent op vooruit.

Oct 07

De laatste dagen zijn de wolken bloody impressive. Ik kan er echt uren naar staan kijken en me er compleet aan vergapen.

Zo is het vanavond zo goed als volle maan, is het niet onbewokt of zit de hemel helemaal dicht. Mooie vlokjes van wolken (Cumulus zoals we zeggen) verlicht door de maan en met veel beweging door de sterke wind.

Eigenlijk ben ik wel een wolkenfreak en verschrikkelijk jaloers op mensen die fantastische foto’s van wolken maken.

Niet dat alle beelden van wolken even mooi en indrukwekkend zijn. Je kan zo perfect een fantastische wolkenhemel verprutsen met een niet bepaald goeie opname – zoals ik waarschijnlijk al vaker gedaan heb, maar je kan ook van een vrij banale hemel een pareltje maken met de gepaste technieken, alhoewel deze laatste waarschijnlijk iets moeilijker is.

Een niet bepaalde slechte site met een multitude van beelden van relatief fenomenale waarnemening is http://pic1.funtigo.com/valuca?g=25544746&cr=1. Ik hoop zowiezo een dezer getuige te kunnen zijn van een Mammatocumulus ofzo.

Ik neem in ieder geval de laatste dagen al iedere keer mijn toestel mee in de wagen heen en weer naar het werk. Kwestie van een gegeven kans niet zomaar te (moeten) laten liggen. Maar jah, dan moet ik nog altijd stoppen (‘t is te zeggen, de tijd nemen en/of hebben om te stoppen).

Wat er ook van is, ik geniet toch nog minstens dagelijks van de formaties!

Oct 06

Daarstraks opweg naar huis – ik zat achteraan in het midden tussen Fien en Tijs – volop onze twee aan het entertainen. Eerst waren we begonnen met echt grote vrachtwagens aan het tellen. Tijs is nog niet voldoende gevorderd om verder dan één te tellen, Fien daarentegen…

Nu waren grote vrachtwagens niet echt duideljke genoeg en dit leide al vrij snel tot een gehakketak waarbij alles wat groter was dan een auto (monovolume à la Espace) de ene keer wel onder categorie “grote vrachtwagen”, de andere keer niet echt.

Dan maar overgeschakeld op autobussen, ,maar die waren in specifieke gevallen ook al vrachtwagens en zoveel rijden er ook niet rond.

Dan maar – we waren ondertussen op minder dan één kilometer van Blankenberge centrum gekomen – verkeersborden tellen. Al vrij snel zijn we tot de vaststelling gekomen dat Fien zonder enig probleem – Tijs had al lang afgehaakt – tot een stuk boven de dertig kan tellen.

En wat stonden er een borden, niet te tellen bijna. Op minder dan één kilometer en nog niet echt in een centrum (met om de zeven en een halve meter een gevaar of zijweg) hebben we iets meer dan vijftig borden geteld (en dit waren enkel diegene die van tel waren in onze rijrichting). Een mens kan niet én zijn ogen op de weg houden én alle borden zien en begrijpen en ook handelen volgens die borden én nog een keer rekening houden met die verschillende weekendchauffeurs én – niet van toepassing in ons geval wegens al relatief bekend op die weg – kijken langwaar een mens moet rijden om tot op de geplande bestemming te geraken.

Misschien toch maar eens een bedrijfje beginnen in wegmarkeringen en signalisatie…

Oct 05

Tijs hebben we vanavond voor de eerste keer geen slaapzak aangedaan maar onder een knusse dons gelegd waar hij zich echt kan in flokken en nestelen.

Vlug even gaan kijken voor de lichten uitgingen in de kamer en hij lag er echt perfect: de armpjes boven de dekes, fopspeen perfect symmetrisch in de mond en de knuffel, zijn woef, vlakbij zijn gezicht en perfect recht. Hij is het echt niet gewoon om zo te slapen.

En zopas zijn we nog eens gaan kijken. De houding is identiek en we hadden niet echt de indruk dat hij al lang naar dromenland vertrokken was. Eigenlijk hadden we de indruk dat Tijs niet echt aan het slapen was. Misschien hat ons ventje wel stress en durfde hij gewoon niet bewegen en bijgevolg niet inslapen, maar de gewoontes van onze Tijs kennende, zal dat zeker niet het geval zijn.

Oct 05

Een tijdje geleden op mijn notebook Vista RC1 geïnstalleerd. Niet met evenveel succes wegens niet alles proper kunnen backupen van de vorige installatie – zo heb ik een paar bestanden die ik echt nog nodig had naar oblivion gestuurd – en ook wat miserie met software die niet meer naar behoren functioneert.

Zo is er in eerste instanatie geen CheckPoint SecuRemote client beschikbaar voor Vista. Dit betekent dat ik vanop mijn notebook geen VPN kan starten naar het werk en bijgevolg niet zomaar aan mijn e-mail, bestanden en wat servers kan. Dan maar – op zich een beetje tegen mijn principes –  op de thuis PC (de meest gebruikte) de client geïnstalleerd. Op die manier kan ik van thuis toch nog iets doen en alles wat in de gaten houden.

Een tweede probleem, iets minder erg en professioneel, is dat ProShow Gold niet meer te installeren is. Dit weekend even zoeken wat er precies misgaat en hoe dit eventueel op te lossen is. Ik vrees het wel. Het ware handig an sich omdat ik volgende week woensdag mijn deel twee verkondig van hoe ProShow Gold gebruiken in Blandia, de diaclub.

Een derde probleem is dat ik op een halve Beta (het is eigenlijk een Release Candidate maar er komt nog eentje dus de laatste stabiele versie kan je het nog niet noemen) een andere Beta heb geïnstalleerd: Office 2007 Beta 2. Af en toe had ik wel een probleempje met die Beta zoals een crashende of hangede Outlook, een onregelmatige Word of een abstract geworden Excel. En bij een dergelijk probleem heb ik dan ook de goede (sic) gewoonte om de door Microsoft gemaakt Error Reports altijd door te sturen. Een tijdje gelezen dat ze in Redmond wel degelijk iets doet met die rapporten. En blijkbaar doen ze dat nu ook actief! Vandaag plots een popup na het herstarten van de notebook een melding dat een eerder gemeld probleem met Outlook opgelost is met de Technology Refresh versie van Office Beta 2. Dat is pas service!

Oct 04

Van kindsbeen af al gefascineerd geweest door alles wat percussie is. Ik heb zelfs een stuk tamboer gespeeld in niets minder dan de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Zarren-Werken die dan later de  Marching Drums geworden is. En in alle eerlijkheid, het was best leuk. Een paar jaar later heb ik echter mijn stokken aan de wilgen gehangen wegens gewoon geen tijd meer om te oefenen – internaat, je weet wel.

Rond diezelfde periode, ik moet dan een jaar of 10 zijn, kennisgemaakt met Edinburgh Military Taptoe. Uren kon ik zitten kijken naar die dingen en het was meer dan 100% genieten. Dit echter niet altijd tot volle vreugde van mijn huisgenoten.

Trouwens daar ook de live versie helemaal live zelfs gezien van Tubular Bells II van de vergane glorie Mike Oldfield.

En dan vandaag bij een YouTube alike deze clip gevonden. Ikke met mond open en vol nostalgische herinnering gekeken.

Na wat speurwerk gevonden dat dit de Top Secret Drum Corps uit Zwisterland waren – de vlag heeft hen verraden, echt waar; en nog meer moois gevonden op YouTube.

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online