Jun 30

Het was vandaag een dag vol mijlpalen

  • Fien haar laatste schooldag voor de grote vakantie en ze verlaat het eerste kleuter.
  • Onze college Peter zijn laatste echte werkdag.
  • De eerste echte stranddag voor Fien en Tijs.
  • Bestellingen geplaatst om toch dringend verder ons huis afgewerkt te krijgen zoals een douchescherm en vliegramen
Jun 30

Vandaag staan er twee artikels netjes onder elkaar in de nieuwsbrief “Deze zeek op ZDNet”. Nu is het vrij logisch dat deze gerangschikt worden daar het thema – ODF en de federale overheid – hetzelfde is.

Langs de andere kant vertelt het ene artikel dat er een onjuistheid zit in het andere artikel.

Deze week op ZDNet - ODF deadline en toch niet

Nu hebben ze dit al eerder gedaan.

Jun 28

Het is toch niet slecht geregeld hier in Warsaw.

De Tesco is er open 24/7 en gelukkig slecht op wandelafstand van de campus van het college in Natolin.

En wat moet een mens dan allemaal kopen eigenlijk op zo een lange trip van één nacht naar het o zo verre Polen?

Eigenlijk niet veel. Wat drank voor ‘s avonds op de kamer (iets anders dan plat water en koffie is altijd welkom), een fles vodka wegens toch stukken goedkoper dan in de luchthaven en in ons bierland en iets om te knabbelen op de kamer straks.

Maar wat zag ik daar staan blinken voor slechts 49.99 zlotych of € 12.25: een kleine koffer met wieltjes die eigenlijk ook als handbagage kan gebruikt worden.

In de heenreis had ik enkel mijn rugzak met notebook, wat kabels en basic gerief mee, maar dit was al 12Kg en bijgevolg te veel voor handbagage. Vorige keer in de terugreis had ik bij de checkin hetzelfde probleem en dus kon die koffer mijn redding zijn (en me ook toelaten wat meer mee te brengen dan enkel die ene fles vodka). Nadeel was dan wel dat ik reguliere bagage meehad en in Zaventem op de band ging moeten wachten.

Nog wat typische dumplings meegenomen, een doos van twee litter appel-, aarbei- en rabbersap (tochwel, een combinatie die ik hier niet onmiddellijk in de winkels terug zal vinden).

Benieuwd hoeveel tijd ik in Zaventem straks zal verliezen?

Jun 28

Vandaag vertrokken naar het warme Polen, de tweede campus van mijn werk .

Vertrekken naar Natolin (Warsaw) voor slechts één nacht betekent automatisch vroeg opstaan (vijf uur) om het er het beste van te maken die dag zelf.

En wat kan zo een ochtend toch fantastisch zijn. De zon klimt langzaam maar gestadig boven de horizon, de vaal verlichte nevel krijgt een orangje gloed. Hier en daar zie je een koe die met zijn hoofd boven de nevel uitsteekt en ook zijn wit gevlekte vacht straalt warmte uit.

Tijdens het ondergedompeld genieten van dit prachtige schouwspel (met koffie) plots tot het besef gekomen dat het meer dan tijd was om te vertrekken richting Brugge station.

In een recordtijd de weg afgelegd – het was vroeg dus geen noemenswaardig verkeer – en nog net een minuut de tijd gehad op het perron eer de trein de deuren sloot.

Jun 27

Het is bijna Fien haar laatste schooldag. En ter herinnering van het voorbije schooljaar, net zoals vorig jaar, werd er een CD samengesteld met verschillende foto’s van wat er allemaal in de klas gebeurd is.

Nu voelde ik me vorig jaar geroepen juffrouw Caroline hierbij te helpen en dus dit jaar opnieuw. Dit jaar had ik echter graag iets verder gegaan dan een klassieke CD met alle foto’s erop. Bedoeling was een CD te maken die ook afspeelbaar was in een DVD speler als filmpjemet menu’s en dergelijke.

Tijd ontbrak met echter dit nog gedaan te krijgen vóór mijn vertrek naar Polen (en erna was het te laat om nog te dupliceren en af te geven).

Dan maar de klassieke optie.

Nu zijn er wel een paar foto’s tussen die een klein beetje moeten bijgeschaafd worden wat de belichting en kleuren betreft. Ik kon natuurlijk dit ook manueel doen maar de relatief grote hoeveelheid (toch meer dan tweehonderd) was er net iets te veel aan.

Daarnet nog iets gelezen over de nieuwe Picasa met webfunctionaliteit en de verbeterde batchmogelijkheden. En ik had een tijdje gelden ergens een invite ontvangen voor de beta hiervan. Vlug zoeken, activeren en proberen maar.

De batch correctie “I’m Feeling Lucky” (het is een Google product) op alle foto’s toegepast met een bevredigend resultaat.

Nu nog de bestanden hernoemen naargelang de categorie (“oma en opa in de klas”, “frietjes”, etc) en klaar.

En net op het moment dat alles klaar staat om te branden, valt mijn lodder oog op “Gift CD”. Misschien wel geschikt voor deze categorie.

Proberen maar en het resultaat mag er best wezen.

Het enige wat niet fantastisch is, is dat ik een 14 groepen heb en ik deze niet kan rangschikken op de startpagina, waardoor er een item iets minder vlot toegankelijk is.

Ik zoek later wel eens uit hoe ik geheel online kan krijgen.

Jun 27

De grote stroompannen in West-Vlaanderen.

Deze morgen bij het vertrekken naar school stond ik stil, net als de andere richtingen, aan niet werkende lichten. Dan maar schoovoetend doorgereden en vlug even naar onze blauwe vrieden gebeld. Het gepiep en alarm op de achtergrond maakte al snel duidelijk dat er meer aan de hand was dan enkel dit ene verkeerslicht, maar ze wisten ervan.

Voor de rest niet veel opgemerkt behalve dat er van Blankenberge tot in Brugge geen enkel verkeerslicht nog werkte. Wat me wel opviel is dat er niet echt sprake was van chaos en de grote hoffelijkheid van vele chauffeurs (mezelf incluis natuurlijk).

Een paar keer proberen te bellen naar links en rechts, maar nooit verbonden geraakt. Ofwel overbelast, ofwel onmiddellijk onbeschikbaar netwerk, ofwel geen beltoon aan de andere kant.

Eenmaal Brugge centrum binnengereden al snel gemerkt dat er nergens elektriciteit was.

Onmiddellijke reactie: en wat met het netwerk, de servers maar vooral de koeling?

Op het werk aangekomen een spurtje naar het serverlokaal waar men al druk bezig was alles netjes af te sluiten. Uit voorzorg wegens helemaal geen idee hoelang alles wel ging duren, de hoofd UPS volledig afgesloten. De andere locaties natuurlijk niet te vergeten.

Dan maar naar het nieuws luisteren om te horen wat er precies was gebeurd. De geruchten via radio coulloir deden al stevig de rond (van de verbrandingsoven die ontploft was tot een halve aanslag). Het nieuws van negen uur bracht gelukkig iets meer rationele soelaas met de boodschap van een overijverige hoogtewerker.

Een stevig halfuur later hadden we opnieuw de nodige juice. En dan nu gecontroleerd alles opstarten maar (en gigantisch hopen dat er niets misgaat).

Om 10h28 was alles up and running, wat zeker we toch wel een flinke prestatie kunnen noemen.

En dan nu checken of er toch nog ergens fouten opduiken en eens overlopen wat er beter kan.

Jun 25

Niet te doen wat een spam een mens allemaal te verwerken krijgt.

Neem nu deze.

osama

Geen idee of de officiële site van Aljazeera er even leeg uitziet bij momenten of dit de standaard layout is van hun nieuwsbrieven Ik heb hier natuurlijk wel mijn twijfels over.

Alle links op de pagina verwijzen naar de officiële site met uitzondering van de beschreven link in de body. De beschreven link is een artikel waar ook de gebruikte foto in staat en dus ook over Osama Bin Laden gaat, maar niet meer dan dat.

Het Engels in de mail zelf is niet onmiddellijk hoogstaand en foutloos, wat de geloofwaardigheid ook niet echt ten goede komt.

De website waarnaar verwezen wordt is dan in het Russisch. Wel vreemd als ze Engelse mails rondsturen en niet eens een ietwat deftige vertaling voorzien.

http://www.inmaster.ru/

Het ergste van heel de situatie is eigenlijk nog dat deze mail door onze spamfilter geslopen is. Daar moeten we toch eens serieus werk van maken.

Jun 22

http://www.coleurop.euHet is zover: we kunnen overschakelen naar een .eu tld.

Ter test hebben we al de standaard site beschikbaar gemaakt op http://www.coleurop.eu:

Nu is het zo dat we meer dan enkel de .be vervangen hebben door de .eu. Het is de bedoeling dat we ook eens serieus nadenken over de eigenlijke domeinnaam “coleurop” omdat dit toch niet de meest evidente naam is. Zo hebben we nog een resem andere name geregistreerd als

  • coleurope
  • europacollege
  • collegeofeurope
  • collegedeurope

Daarnaast zijn er nog enkel varianten of vertalingen. Niet de bedoeling deze allemaal actief te gebruiken, maar veeleer een gemakkelijker toegang te geven (want het is nu al wreed lastig om tegen iedereen te zeggen dat het “coleurop is zonder e achteraan”.

Jun 22

Ondertussen ook gevonden wat er precies mis was met de layout alhier.

Om de één of andere reden smeet de editor er <div> tags in waar er <p> tags moesten staan. Op zich – voor zover ik weet – zou dat geen probleem mogen zijn, zolang de tags maar gesloten worden waar nodig (en dat was zo).

Er waren gelukkig niet al te veel posts die ik manueel gewijzigd heb en met de spreekwoordelijke druk op de knop was alles weer in orde.

Jun 22

Vandaag volop aan het lezen in licentievoorwaarden. Nu zijn dit documenten die niet onmiddellijk tot mijn favoriete lectuur behoren. De manier waarop bepaalde zaken geformuleerd worden, zijn vaak van die aard dat je de zin of de paragraaf een aantal keer moet doornemen eer je weet wat er precies bedoeld wordt en wat de onderliggende reden van de formulering is.

Verder staan er ook vaak van die dingen in waarvan een mens toch afvraagt waarom dit moet gestipuleerd worden.

Uw gebruiksrechten.
Als u voldoet aan uw volumelicentieovereenkomst, met inbegrip van deze gebruiksrechten voor producten en de Productlijst, mag u de software en online services gebruiken zoals in deze gebruiksrechten voor producten staat beschreven.

Moeten we nu hiervoor gelukkig zijn?

Het is daarentegen wel altijd goed om de licentievoorwaarden opnieuw te lezen, vooral als die regelmatig – circa ieder half jaar – van inhoud veranderen en er niet onmiddellijk een bijsluiter gegeven wordt met de wijzigingen. Nog een geluk dat deze in verschillende talen waaronder het Nederlands en naar mijn inziens met een deftige vertaling aangeboden worden.

Jun 21

BlogDesk in actie Test
test
driewerf test.

Deze entry is geschreven met BlogDesk. Geen idee of dit wel het programma is die ik absoluut verder ga gebruiken voor het verdere posten naar de verschillende pagina’s, maar het is in ieder geval al een stuk gemakkelijker om de verschillende entries te editeren zonder iedere keer langs de veel te trage interface van WordPress te moeten passeren.

Ik ga zowiewo nog een paar andere tools uitproberen.

Wat bijzonder handig is, is de mogelijkheid om zomaar zaken zoals afbeeldingen te plakken in een post, zodat je die (bijvoorbeeld bij het maken van screenshots) niet meer eerst ergens lokaal moet saven om dan opnieuw op te roepen.

Eveneens handig ware een locale storage van alle posts, ook van diegene die niet via de specifieke editor gemaakt werden. Daarbij natuurlijk horende de mogelijkheid om de posts te editeren e.d. en met één druk op de knop, de boel te synchroniseren als het even kan.

Een andere beperking die ik toch enigszins hoog hou, is de prijs. BlogDesk is gratis (alhoewel we altijd openstaan voor giften). Niet dat ik echt gierig ben, maar het is me allemaal niet zo veel waard. Ik heb al het een en het ander gehoord en gelezen van het onvolprezen BlogJet , maar door de vorige beperking, laat ik die kelk aan mij passeren.

We zien wel…

Jun 20

Toen ik een jaar of tien was, heb ik uren en uren Donkey Kong gespeeld.

Het is allemaal begonnen toen we in Kreta even een paar Drachmen kregen.

Korte tijd daarna kreeg mijn zus een draagbare versie die kon openklappen met twee schermen. Door het intense spelen heeft het knaloranje ding het niet gehaald.

Daarom maar de Jr versie online uit pure nostalige.

Donkey Kong Jr
Jun 20

Het lukt me niet om op een vrij eenvoudige manier de layout in zowel IE (als derivaten zoals er zijn het fantastische AVANT) als FireFox in orde te krijgen.

Snel een paar andere themes proberen dan maar die wel niet echt zijn wat ik wil, maar die wel de layout op een acceptable manier respecteren.

Het enige wat ik zomaar staan heb is WordPress Classic 1.5 by Dave Shea. Niet wat ik het meest oogstrelende vind (maar dat kon ik in alle eerlijkheid ook niet zeggen van het oorspronkelijke).

Ik ga eens wat verder moeten graven om alles gecorrigeerd te krijgen, ooit, als ik eens wat tijd vind.

Jun 20

Daarnet gelezen op http://www.nl.datanews.be/news/enterprise_computing/20060614007dat onze vrienden van de voetbalbond een stap verder gegaan zijn in het samenstellen van de speelkalender.
Over het nut van een dergelijke ontwikkeling kan ik enkel maar positief zijn.
Over de het feit dat dit nu pas gebeurd – ok, het is vrij ingewikkeld met uitzendrechten, kijkcijfers, veiligheid en dergelijke – is ondanks alles toch ten zeerste verwonderlijk.
Nu hebben wel de planners van dienst tijdens de vroege zomermaanden geen geldig excuus meer om tot een gat in de nacht te vergaderen.

Wat er ook van is, een deftig planningsprogramma maken lijkt me niet altijd even simpel.

Op het werk is het ook niet zo eenvoudig en de belangrijkste reden hiervoor is, is dat er nog steeds een menselijke factor op één of andere manier een grote rol speelt in het opstellen van de planning.
Het is niet alleen een kwestie van pure rekenkracht om alle mogelijke – wat zeker niet hetzelfde is als “alle beschikbare” – parameters in rekening te brengen. Er moet maar al te vaak aan die parameters ook een specifiek gewicht worden toegekend. En dat gewicht is naargelang de situatie – pure subjectiviteit in vele gevallen – compleet anders dan in andere gevallen.

Een ander paar mouwen is natuurlijk de kosten ten opzichte van de baten. Het heeft weinig zin om pakweg 100 dagen analyse en programmatie te steken om een planning te automatiseren die op jaarbasis niet veel meer dan 20 dagen in beslag neemt. Ook als is de theoretische terugwintijd een stuk boven de 100 dagen (de tijd van het opstellen van de parameters moet ook in rekening gebracht worden), de terugverdientijd hiervan is net iets te laag. De enige reden om toch met een dergelijk project verder te gaan, zou buiten het enge kader van het opstellen van de planning moeten bekeken worden. Zo heeft het wel zin indien er veel communicatie is rond de planning, er gigantisch veel co-ordinatie vereist is om de nodige parameters te verzamelen, de planning herhaaldelijk moet opgemaakt worden, etc.

Jun 18

Net ontdekt dat er precies iets niet helemaal snor zit met de code van mijn site. De sidebar wordt onderaan getoond, niet alles heeft hetzelfde lettertype, in firefox is de witte achtergrond van de posts er niet (wat het geheel nogal onleesbaar maakt).
Maar dit fixen zal allemaal voor later zijn. Ik ben dringend aan wat nachtelijke rust toe na het relatief bewogen weekend (én de Nacht van Vlaanderen, én een trouwfeest, én de helft van het gezin vijf uur ‘s morgens naar Lille gevoerd, …).

Jun 17

Ik vind het altijd leuk om van die eenvoudige woordspelletjes te doen zoals

  • Ik denk aan iets en door ja/nee moet je te weten komen wat het is
  • Ik zeg een woord en je moet het eerste zeggen wat er in je opkomt

Misschien een beetje infantiel, maar altijd verwonderd op welke manier mensen reageren of welke weg ze volgen bij het vragen.

Nu is het maken van associates blijkbaar ook een serieus onderzoek en dit niet enkel visueel vertrekkend van een vlek (zoals bij de Rorschach test) maar ook van woorden (die je leest dus eigenlijk ook visueel, maar toch niet zoals een vlek me dunkt).

De KU Leuven is ook bezig met een dergelijke test.
Je kan zelf eens meedoen hier http://www.kuleuven.be/lsa/exp/simon/asso/. Resultaat krijg je niet echt (behalve het aantal testers en associaties, maar dat zijn net nog geen kruimels).

Jun 15

Laatst een mooie mail gekregen, echt uitnodigend enzo.

Misschien dat ik er wel op in ga. Je weet maar nooit wat het worden zal.

Alhoewel, iemand die vrij lamentabel schrijft, een Norbert sommeert in haar plaats te mailen…

 

Norbert spamt

 

Jun 13

Morgenavond is het weer Diaclub en het is de laatste normale vergadering van dit werkjaar.
Nu heeft Freddy een paar hele mooie showtjes in elkaar gestoken met fantastische beelden en samenstelling. De muziekkeuze is echter – de gustibus… – iets wat de schoonheid van de beelden oneer aandoet.
Ik heb dan ook maar voorgesteld om wat andere muziek op de show te zetten en ben dan ook zeer tevreden van mijn keuze.
Nu is het echter zo dat hij nog steeds zweert bij MediaShow om zijn presentaties te maken. Dat is al het eerste minpunt. Het tweede minpunt is echter van die mate, dat ik hoop dat ik hem heb, onder andere door mijn vrij uitgesproken verwonderlijke en vol ongeloof reactie, overtuigd het nooit meer te herhalen: hij heeft de bron van de presentatie niet behouden en enkel het resultaat (een exe) behouden.
Om de muziek nu te vervangen, moet de show helemaal opnieuw gemaakt worden.

Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan MediaShow. Dus maar iets beters genomen zoals Proshow Gold.

Probleem 1
De muziek op de show zetten kan, maar ik wil de oorspronkelijke lengte en overvloeiing zo trouw mogelijk blijven.
Dit betekent – ook zonder voorgaande premisse – dat de muziek moet bewerkt worden.
Er bestaan hier natuurlijk verschillende programma’s maar toch maar eens proberen met Audacity. Er is trouwens een nieuwe beta versie en die wou ik dolgraag eens uitproberen.
Het bewerken en dergelijke is goed gelukt. Nu nog die ene show finaliseren.

Probleem 2
Voor de titels en aftiteling, heeft Freddy een niet al te standaard lettertype gekozen. Nu slaag ik er niet in dit lettertype terug te vinden.
Dan maar het dichtsbenaderende nemen.

Nog wat verder afwerken dat alles vandaag nog klaar geraakt en dan morgen “Showtime!”

Jun 11

Ik gebruik nu al een grote week Office 2007.

Nu is het me tot nog toe niet gelukt alle onderdelen van deze aan een ietwat grondige test te onderwerpen.

Ik hoop dat een dezer alsnog te kunnen doen.

Het enige wat me wel al opgevallen is, en me meer dan bijzonder bevalt, is de grote wijziging in de user interface.
Het is natuurlijk zo dat het  even wennen is eer je alle opties de je met de ogen dicht wist te vinden, plots op een andere plaats staan en ook helemaal anders noemen.

Qua usability zijn er echt een paar dingen ferm vooruit gegaan.  Ik noem zowaar enkel nog maar de filter functie in Excel.  Fantastisch dat je nu veel gemakkelijk kan zien waar de filter staat, met één selectie de filter kan ongedaan maken of wijzigen zonder door zesendertig schermen te lopen.

Het enige wat me echt wel tegenzit, maar ik heb een meer dan donkerbruin vermoeden dat het Beta 2 label daar voor iets tussenzit – dat het allemaal zo verschrikkelijk traag werkt. Outlook, mijn allerbelangrijkste werkinstrument, laat vaak meer dan een halve minuut op zich wachten om een ander mailtje te renderen.
Daarnaast blijft het fantastische outlook.exe process een uur of meer hangen na het afsluiten van Outlook zelf. Met als resultaat dat er niets anders opzit dan het te killen van het process.  Op zich geen al te grote issue, maar de volgende keer dat Outlook opstart, heeft het ding door dat het de vorige keer niet deftig werd afgesloten en de OST volledig moet gecheckt worden. Ook hier geen al te grote issue, maar het checken duurt al snel een klein uurtje (heeft die 6GB daar iets meet te maken?) ook al zegt het dialoogvenstertje dat het een kwestie van een goeie 10 minuten is.

En wat me ook opvalt is dat er precies toch een ietsiepietsietieniewienie meer hard disk io is dan onder normale omstandigheden. En dat zorgt er dan op zich ook voor dat alle andere programma’s er ook onder te lijden hebben.

En ik dacht eraan om ergens volgende week de laatste beta van Vista te installeren.

Tjah. Best niet op mijn productie machine(s) zeker.

Jun 11

Enige tijd geleden compleet overgeschakeld naar de iets minder kalorierijke frisdranken – i.e. de light versies. Nu blijft een mens relatief merktrouw bij het overschakelen naar een variant. In mijn geval wert cola light.
Als ik me geod herinner, zijn we op bezoek bij B en E uit M overtuigd geraakt van de toch iets rijkere en minder chemische smaak (let wel, enkel smaak, over de andere waarneembare en niet waarneembare eigenschappen ga ik me niet uitspreken) van Pepsi Max.

Enige tijd geleden – een volledig parrallel verhaaltje – ooit eens de fantastische uitwerking gelezen van een leuke hoeveelheid Cola Light in flesvorm en een aantal Mentos. Nu blijkt dit ook de aanzet te zijn voor een toch wel plakkerige video maar glimlach op het gelaat toverende video van Eepybird. Een “Don’t try this at home.” waarschuwing lijkt me hier zeker niet misplaatst.

Jun 11

http://www.gethasselhofftonumber1.com/
Wil dat dan zeggen dat hij op alle zenders regelmatig te horen zal zijn?

Jun 11

Is het nu omdat er weer veel te gebeuren viel vorige en valt deze week; is het omdat we eindelijk genieten kunnen van schoon weder en ergo een fantastische zonsopgang en krieken van de dag; is het gewoon door de iets hogere temperaturen en het ontbreken van climatisatie in de master bedroom; is het het lekker tafelen van gisteren die met onbewust een kleine laattijdige indigestie oplevert; maar ondergetekende is al een fijn uurtje wakker en geniet van een streepje Morrissey met als onderbouw het gekwaak van de Rana Ridibunda (aka de Groene Kikker zoals hier), het gekrijs van de Vanellus Vanellus (aka Kiviet zoals hier) en nog wat geroep van een Fulica Atra (aka Meerkoet zoals hier).

Het wordt een mooie dag!

Jun 09

Gisteren op perron 12 in Gent.
Vandaag in het stationsbuffet van Leuven.

Nu heb ik het geluk dat ik nog ergens een Telenet kaart had waarmee ik 24 uur lang een hotspot kan gebruiken.

In Leuven zijn er echter ook zeker open draadloze, zoals deze met de fantastische SSID “hier verniet surfen”.
Misschien dat ik het nog even probeer.

Hier verniet surfen

Jun 08

Vandaag heeft het spoort me in de steek gelaten.

De trein van Antwerpen had zoveel vertraging dat ik op amper 1 minuut de aansluiting met Blankenberge gemist heb.
Van de nood een deugd gemaakt en de TGV ticketten voor Inge opgehaald. Die waren al besteld en betaald via credit card telefonisch, maar je moet – toch de credit card houder – nog steeds naar een (niet één maar een) Belgisch station de ticketten ophalen en de kaart visueel laten valideren.

Wat wel leuk is, is dat op spoor 12 van Gent Sint-Pieters er blijkbaar wat draadloze netwerken beschikbaar zijn. Op die manier hoef je de Telenet Hotspot niet onmiddellijk te gebruiken, maar kan je meegenieten van de breedband aansluiting van o.a. “De Wachtplaats”, “Thuis” en “Beatse WiFi”.

Thx a million!

Draadloos spoor 12

Jun 05

Achteraan de tuin, eigenlijk daar waar de tuin al gestopt is en overgaat in het natuurgebied van de vrienden van Natuurpunt, zijn er nog enkele plassen.
Nu is er niets speciaal aan die plassen. Die waren er dit jaar, die waren er vorige jaar (en gaat soms weg maar keert terug).

Nu is er niets speciaal aan een plas op zich. Niet veel meer dan een verzameling stilstaand water. Wat er zich echter in en rond die plas afspeelt, is veel interessanter.

In de winter was dit vooral de plaats de plaats waar de overgevlogen ganzen hun uitleefden.

In het voorjaar was dit vooral de plaats waar de jonge spruiten van de eerder vermelde soorten zich uitleefden en groeiden.

Nu zijn de “jongskens” groter geworden en maken ze plaats voor andere wezens: de kikkers.
Die beestjes zijn op dit moment ongeloofelijk actief. Ze kwaken dat het een lieve lust is. Nu jah, kwaken, dat kan toch niet zo erg zijn. Ik zou dringend eens moeten investeren in een soort opname apparaat die naam waardig en jullie deel laten nemen in de concerten. Die specifieke concerten bleven in eerste instantie beperkt tot de vooravond tot de late avond, maar nu hebben ze de boel duidelijk tot een vierentwintig uurs gegeven gemaakt.

Vandaag dan maar met fototoestel in aanslag wat opnames zitten maken met een “ochgottekes” 300mm en dat leverde niet onmiddellijke de gewenste (maar wel de verwachte) resultaten op.

Nu. Die kikkers zijn dus Groene kikkers (uit pure veiligheid toch maar één hoofdletter gebruikt; ik moet dringend eens zoeken wat de regel hieromtrent is). En wat er nog leuker is, er is een eetbare soort.

Misschien dat ik hier ergens nog wel een paar laarzen op de kop kan tikken en een lokale jacht organiseer.

kikkers

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online