Een eerste diagnose vandaag gehad voor mijn klapvoet (aka dropvoet).
Na het nodige uitkleed werk, prikwerk en aankleedwerk is het vrij duidelijk.

Het is een platgeduwde zenuwbaan. Doordat ik de laatste tijd nogal vermagerd ben (een flinke 10 kg sinds half januari) zijn mijn zenuwbanen niet meer zo beschermd als vroeger door een ‘fijn’ (in de zin van “aangenaam” en “nuttig“, niet in de zin van “niet dik“).
Verder heb ik de onhebbelijke gewoonte om, als ik zit op een stoel of in de zetel, met mijn benen gekruisd te zitten.
Deze twee zaken samen, zorgen ervoor dat de zenuwbaan aan mijn knieholte in de onderdrukking komt en bijgevolg mijn voet geen goed doet.

Conclusie: nooit meer gekruisd zitten en het zal vanzelf wel weer overgaan (in ongeveer evenveel tijd als het veroorzaakt werd dus een goeie 5 weken). Andere duidelijke raadgeving van “meneer doktoor” is om toch maar eens actief wat te sporten.
Wandelen is prima maar daar heb je veel tijd voor nodig om er wat effect van te hebben.
Zwemmen is best prima maar daar komt een hoop rompslomp bij kijken (verplaatsen, omkleden, afhankelijk zijn van de uren, …).
Lopen is het meest aangewezen.

Wat er ook van is, nooit op één paar wedden, dus morgen ook eens kijken of iedereen die mening toebedeeld is.

We’ll see…

Vader, echtgenoot, vriend, buur, collega en kennis.
Geen specifieke volgorde, geen enumeratie, "en" keuze lijst.
Voor de rest veel interesse en veel te weinig tijd.

Leave a comment