Apr 30

Buiten op de markt moet er ook nog gescand worden op de verste posten van de 42km. Vandaag is dat in Meetkerke – restaurant/café ‘t Mortierke. Eerst probleem: geen vervoer naar Meetkerke, dan maar zelf de wagen pakken. Tweede probleem: waar is het eigenlijk? Kaart en rondvragen doet wonderen. Derde probleem: het moest er al staan; dus snel snel snel. Vierde probleem: eenmaal ter plaatse blijkt de mobiele tapinstallatie water in de motor te hebben en bijgevolg heel ‘t Mortierke zonder stroom te zetten. Scannen en PC zonder stroom lukt niet echt dus wel degelijk een probleem. Nu is Meetkerke gelukkig een hele kleine gemeenschap met een groot broeder/zuster gevoel. Een buur direct in zijn camionet gesprongen en zijn compressor gehaald en x aantal minuten later was dit gelukkig opgelost. De baas stond er ook met een haardroger maar dat was blijkbaar iets minder efficiënt.
Benieuwd wat we vandaag nog te verwerken krijgen.

Apr 30

Het was voorspeld. De barcodescanners zullen voor problemen zorgen. Het is de bedoeling dat iedere wandelaar een scanner passeert. De eerste 15 minuten geen probleem. Daarna heel even genoodzaakt een x aantal wandelaars te laten passeren omdat er iets mis was met de link. Allé, het was veronderstellen dat het de link was/is maar er zijn zo veel punten in het scannen die ervoor kunnen zorgen dat het niet werkt… Nog meer stof om na te denken en nog meer om echt in de gaten te houden.

Apr 29

Het is weer wandel tweedaagse in Blankenberge. Het is kwestie van de Blankenbergenaars misschien al gewoon te maken van de komende zomers drukte. Het ziet er in ieder geval uit dat het bijzonder druk zal worden en dit niet enkel voor de wandelaars.
Het systeem van registratie is dit jaar voor de eerste keer zo veel mogelijk geregistreerd. De vorige jaren was het nog met de hand ingevulde kaartjes, rangschikken zoals op de post x aantal jaar geleden (per club, per afstand, per aantal) en dan nog het weekend alle details invoeren. Ik ga zeker niet beweren dat dit een slecht systeem is maar ik ga ook niet beweren dat dit het meest efficiente systeem is. Bedoeling was vooral om vrij snel en eenvoudig de basis informatie aan de wandelaar terug te kunnen geven (hoeveel wandelaars per club, totaal aantal wandelaars, populairste routes, …). Probleem is wel dat alle andere detail informatie (naam, basis signalitiek, …) later moest ingevoerd worden.
Dit jaar zijn we begonnen met voorafinschrijvingen via het internet. Een goed idee en zowiezo een stevig besparing van het groot aantal tikwerk.
Het is nu de bedoeling alle andere informatie in de 3 komende dagen in te voeren.
De webserver is afgezakt naar Blankenberge. Een klein bateljon invoerders en een iets kleiner bateljon computers. En typen maar.
Laat ons hopen dat alles lukt.
Vandaag zijn er nog voor-inschrijvingen in het VVV van Blankenberge. Nog nooit zoveel volk zien passeren daar.
Hopen en nog eens hopen met de hand ingevuld fiches die eigenlijk klakkeloos moeten overgetikt worden. Toch eens denken aan wat meer automatisatie ofzo.

Ander feit is dat dit jaar alle deelnemerskaarten met een barcode voorzien zijn. Bedoeling hiervan is het kunnen volgen van een individuele wandelaar van start over tussenstation (enkel de 42km) tot finish. Voor sommige wandelaars is het immers belangrijk niet enkel de gewandelde afstand af te leggen maar ook dit in een zo kort mogelijk tijd. Probleem met de barcodes zijn er alvast: de lezers zijn rugedized pocket pc’s die een draadloze verbinding opzetten met een soort pc server. Indien deze verbinding wegvalt, kan er niet gelezen worden. De draadloze verbinding – een klassieke 802.11b – op de markt in Blankenberge, met al dat volk, al die gsm’s, alle draadloze verbindingen van alle omwonenden zal absoluut het er niet gemakkelijk op maken, zeker als de afstand tussen de antenne en de finish al een beetje flirt met de limiet.

We shall see

Apr 27

De nieuwe topman van Heineken is een Belg.

Apr 26

Gisteren nog eens een concertje meegepikt: Mark Knopfler in het Sportpaleis. Prima gitarist, prima nummers, iets minder prima zaal.

Eerste vraag of hij & band zich gingen beperken tot eigen nummers of er ook nummers van een vorige vrij bekende band gingen de revue passeren.
Gelukkig heeft hij ook hier en daar laten gaan op Money For Nothing, Telegraph Road, Walk of Life en ander schoons.
Tweede vraag doch niet in chronologische volgorde, aangezien het allemaal zitplaatsen waren en we net voor het begin van het concert ons toch tegen het podium verticaal geplaatst hadden, of we hier tijdens het concert konden blijven staan op zo’n anderhalve meter van de microstandaard. Net iets voor de zaallichten gedimd werden en we al enigszins door een horde persfotografen verpletterd werden, werden we door een vent waar nee tegen zeggen een onmenselijk effect zou kunnen hebben – blijft irealis aangezien niet het lef dit te proberen en ook de gele letters ‘security’ kunnen hier iets mee te maken hebben – vriendelijke doch meer dan uitdrukkelijk verzocht de zitplaatsen in te nemen.
Derde vraag is, toen de iets meer uptempo nummers begonnen en er al hier en daar wat volk de zitplaatsen letterlijk achter zich lieten, we diezelfde beermensen zouden tarten en toch podiumwaarts trekken. Dit hebben we, na lange tijd geblokkeerd te zijn door een dergelijke drie meter schouder mens, dan maar ook gedaan. Er was iemand anders, eens slechts 45 centimeter schouder mens, die iets te veel met de vorige gerammeld heeft en die is er iets minder goed uit gekomen.

Een geluk, want we waren toch nog redelijk vooraan geraakt – pakweg een acht meter van de Allstars van MK – zodat het dan plots opviel dat de mens er niet op jonger geworden was en de bril – hoe fijn de montuur ook mag wezen – vrij dominant op zijn nog dominantere neus te bemerken was.

De muziek was goed, de ambiance nog beter en vooraan de klank best te pruimen.

De Mark kan er iets van.

Apr 24

Vandaag eens serieus werk gemaakt van mijn ‘media library’.


Ik heb op 5 computers foto’s, muziek,  documenten en programma’s staan. Niet meer te doen om een perfect beeld te krijgen van wat nu de correcte/bijgewerkte/meest recente versie van alles is en zeker niet om het kaf van het koren te scheiden.  Iedereen heeft wel van die draft documenten die nog wat verder moeten uitgewerkt worden, en van die foto’s die net niet te slecht zijn om weg te gooien maar die nog wat tweaking nodig hebben om te behouden, en van die programma’s die je tegengekomen bent in een of andere nieuwsbrief en waarvan je dacht dat het wel interessant zou kunnen zijn maar nog nooit uitgetest hebt, laat staan dat je nog – aan de hand van de naam van het installatiebestand – weet welk programma het precies is en wat het precies doet.Heb ik al weggegooid:


 • Alle foto’s met te weinig inhoud en die zelfs met heel veel kunde en geduld niet verder geraken dan "tjah, het is een foto".

 • Alle foto’s die ik voor een of andere reden dubbel staan omdat ik ze apart wou doorgeven om af te drukken of om door te sturen of om wie weet god welke reden dan ook.

 • Alle programma’s waarvan ik niet meer weet wat ze precies doen of waarvan er ondertussen naar alle waarschijnlijkheid 3 versies nog nagekomen zijn.

 • Alle muziek waarvan ik megod niet meer weet van welke CD ze precies komen en/of die aan een veel te lage bitrate gesampled zijn zodat ik ze veel beter opnieuw kan rippen.

 • Alle documten die door de tijd niet meer relevant zijn en niet verder geraakt zijn dan een draft

 • Alle documten waarvan de eigenlijke versie op de server staat en bijgevolg niet meer nodig is op andere locaties.


Toch misschien om documten issues niet meer mee te maken mijn manier van werken aanpassen. Ik heb een tijd geleden gebruik gemaakt van offline folders maar dat was niet altijd wat het zou moeten zijn. Ik vraag me zelfs af wat dit betekent met meerdere computers an sich.


Toch maar eens opnieuw proberen en hopen dat het met Windows Server 2003 en Windows XP (met SP2 natuurlijk) iets beter gaat. Ook misschien mijn documten iets projectmatiger gaan groeperen. Ik ben al vrij blij met Google Desktop Search zodat ik documenten op inhoud gemakkelijk kan terugvinden, maar dit betekent niet onmiddellijk dat er een goeie DMS achter zit. Volgende stap zal een ‘echt’ DMS systeem eens gaan evalueren in invoeren zekers.  Kan nog interessant worden voor het werk ook.


Moeilijkste stap in het data beheer op mijn machines blijft daarentegen wel het backup verhaal.

Aangezien er meerdere machines zijn en bijgevolg documenten ook over die verschillende machines verspreid staan, is centralisatie en een deftige backup niet zo’n evidentie. Ik kan natuurlijk thuis een server plaatsen – het is te zeggen een computer tot server omvormen – en telkens van daarop werken, maar dat lijkt me omwille van content/technische redenen niet zo’n beste oplossing. • Technisch:


  • De server moet altijd aan staan. De bureau staat in de woonkamer en daar heb ik liever niet dat die computer altijd aan staat. De computer op een andere locatie zetten betekent dat we een bruikbare computer verliezen wat niet de bedoeling is en er nog eentje bijkopen, liever dat relatief kleine bedrag besteden aan iets anders.

  • De server moet van overal bereikbaar zijn.  We hebben wireless, er is overal UTP maar dit blijft toch beperkt tot het huis. Als ik ergens anders ben – i.e. op het werk, bij (schoon)ouders/familie/vrienden, diaclub, etc heb ik wel vaak de bestanden nodig. Dat kan natuurlijk over het Internet maar dat is niet overal aanwezig.


 • Content:


  • Bepaalde inhoud is privé, andere inhoud is puur werk, nog andere inhoud is beide.  Het is niet de bedoeling dat ik alle bestanden overal ga plaatsen.

  • Muziek/film/foto nemen dermate veel plaats in beslag dat – zelfs met de gigantische disken van vandaag – er altijd plaatsgebrek zal zijn.De backup van mijn bestanden, tjah.

Ik heb momenteel zo’n externe disk (150GB) van de Aldi die ik perfect kan gebruiken als backup, maar ik vraag me af of mijn interne disken niet betrouwbaarder zijn.


Diefstal/verlies/brand/… zijn daarentegen wel een beetje opgelost.


Eerst nog wat verder opruimen dan maar.

Documenten bij documenten, programma’s bij programma’s, foto’s bij foto’s en media ergens volledig apart.


Volgende stap is een mediacenter in elkaar botsen.


Ojah, ik heb nu al een goeie 36GB vrij gemaakt.

Apr 24

Vandaag in de krant onder de rubriek Huwelijksberichten.

Trouwen deze week:

Kristof met Bram
Martine met Monique
Daniel met Kathleen
Patrick met Vanessa

50% hadden we een paar geleden nooit gepubliceerd gezien.
De andere 50% stond er misschien al eerder in met een andere wederhelft?

Het zijn de tijden zekers.

Apr 24

Benieuwd of zij voor de commentaar zullen zorgen of zij het
studiemateriaal wezen.
Nooit geweten dat de VRT op een dergelijke onrespectvolle manier over
hun medewerkers in publiek zou praten.
Ik deel in ieder geval hun mening niet.

Apr 23

Zoals gepland naar Bourne Identity gekeken. Not bad, not bad at all.
Toch een tijdje de notebook op mijn schoot gehad. Niet dat er weinig gebeurde maar eerder dat ik sterk het gevoel had van dat die scene vrij triviaal was.
In de derde, vierde of vijfde reclame blok – tjah, het is en blijft VT4 – kwam ik te weten dat Trainspotting volgde.
Dat is pas een film die vooruitgaat. Precies het gevoel dat ik kreeg na vier litter koffie op één voormiddag.
De scène met de licht bevuilde lakens bij het ontbijt… Niet te doen… Film is nog bezig maar ondertussen wat tempo verloren door informatie over Dreft, Cola, Chiquita en nog van alles (en dit op dit uur!).

Apr 23

Gisteren naar de politierechtbank gemoeten.
Geen idee wat ik precies kon verwachten of hoelang het uiteindelijk duren zou. Daarom goed voorzien van lectuur en camera vroeg vertrokken.
Na mij bij de verschrikkelijk vriendelijke bode te hebben aangemeld met de vraag mijn dossier in te kijken, ben ik te weten gekomen dat ik zeker nog tot elf uur ging moeten wachten.
Eerst nog even in de zaal blijven zitten, ik ga trouwens niet elke dag naar de rechtbank, om wat sfeer op te snuiven, maar na een klein half uur had ik er toch genoeg van. Dan maar een wandeling gemaakt op de vesten.
Na een goed uur teruggekeerd om het einde van de advocatensessies mee te maken – de zaken met advocaten komen altijd eerst. ‘Spannende’ verhalen zoals de discussies tussen makelaar, verzekerde, maatschappij en de slachtoffers van de verzekerde maar voor de rest weinig ambiance.
Toen begon het met de ‘gewone’ mensen.
Sappig en vaak niet te doen.
Zeker drie vierde ging over intoxicatie en meestal serieus over de schreef.
De rest was meer van rijden zonder verzekering, opgefokte brommers, etc.

Totdat er iemand zich ‘vervolgd’ voelde door de politie en fantastische uitspraken deed als
“In de jaren 40 liep er in Duitsland ook zo’n zot rond”
“Ik doe niets maar in Oostende is er wel een luchthaven die heel de stad terroriseert”
Fantastische maatschappelijke beschouwingen.

Nu, einde van het verhaal, vrijgesproken en €50 bespaart en me niet relatief geamuseerd.

Apr 23

Lang geleden dat ik nog eens deftig en volledig naar een film op TV gekeken heb.
Gisteravond was het “Once Upon a Time in The West” (http://www.rottentomatoes.com/m/once_upon_a_time_in_the_west/) en ik heb er met bakken van genoten. Die stijl, die extreem trage dialogen, die body-language, het tempo, de setting, het niet al te veel getruceerde. Ok, voor veel mensen is het tempo van de film waarschijnlijk de afknapper en zelfs de verbale communicatie in “The Bold & The Beautiful” gaat sneller dan hier; maar het is toch een verademing ten opzichte van veel van de hedendaagse rommel.  Laat me duidelijk zijn dat niet alle films rommel zijn, maar er zijn toch weining films waarvoor ik me echt in de zetel zet en die me kunnen boeien tot het einde.
Deze avond eens “The Bourne Identity” uitproberen.  Compleet ander genre (alhoewel, www in deze tijden misshien), stijl, tempo maar volgens http://www.rottentomatoes.com/m/bourne_identity/ ook niet echt een afknapper.
Toch mijn notebook in de buurt houden voor de minder boeiende momenten.
Trouwens, iemand een idee waar ik zo’n Cheyenne jas kan vinden?

Apr 23

Die Hollanders toch.
Van bier maken hebben ze niet veel kaas gegeten. Verstandige gadgets
uitvinden gaat hen blijkbaar beter af.
Grolsh heeft er addendum gemaakt voor hun blikjes zodat deze iets meer
op een flesje lijken.
Lijkt me interessant te zijn om het drinkgenot iets te verhogen (een
blik is maar een blik ten opzichte van de edele fles) maar of het echt
van de grond zal komen.
Wat meer research gedaan (kwestie van links te volgen) en blijkt dat een
dergelijk product al iets eerder op de markt was maar dan, volgens de
afbeeldingen, in een iets minder gestilleerde vorm.

Meer info op

Apr 20

Een toeristenfoto toegestuurd gekregen met een dame die klassiek poseert aan de naam van het stadje/dorpje/plaatsje waar ze verbleven. “Ja en?” was ook mijn eerste reactie totdat ik het naambordje zag. Dit kan niet waar zijn. Even geprobeerd en in een beweging de naam overgenomen in Google en, ziedaar, een hoop referenties; misschien allemaal naar dezelfde hoax. Niets is echter minder waar.

en de foto…

Apr 20

Vandaag nog wat verder gespeeld met mijn Nikon D70, PhotoShop en RAW afbeeldingen.

Het is toch echt niet te doen wat je met zo’n RAW allemaal beter kan doen ten opzichte van een lompe JPG. Toch heel even een probleem. Om een af andere reden wou PhotoShop niet meer deftig opstarten.
Strato4.dll can not be loaded because there is not enough memory. Reinstalling the program may solve this.”
Braaf als ik ben maar de raad van Adobe opgevolgd. CD erin, setup gestart, enkel PhotoShop. Na een goeie 15 minuten CD eruit en PhotoShop opgestart. Niet echt veel succes.

Dan maar zitten zoeken wat die Strato4.dll wel mag doen en vanwaar dat deze komt.
Blijkbaar een dll van Nikon. Juist. Gisteren PicturePerfect van Nikon van mijn computer gehaald wegens geen fameuze software. Misschien dat er hier wel iets te veel verwijderd was. De dll stond echter wel nog op in een common directory maar blijkbaar geen referentiepunt niet meer. Geprobeerd de dll te registreren (regsvr32) maar dat lukte niet, blijkbaar geen externe referenties in de dll.
Dan maar PicturePerfect opnieuw ge-installeerd. En jawel, PhotoShop wou weer zijn ding doen.
Nog niet alles in orde. In de File Browser van PhotoShop werden de NEF bestanden niet gepreviewed. Nog een Windows XP sp2 fix voor de thumbnail viewer downloaden en installeren. Deze laatste misschien niet echt nodig voor dit probleem, maar vanuit onze vrienden van Adobe wel een algemene must. Hoezee, dit euvel ook blijkbaar verholpen.

Nu nog een NEF proberen te openen. Tiens vreemde interface, niet echt de interface die ik een tijdje geleden gezien heb. Misschien is dit wel de interface van Nikon zelf om hun NEF bestanden te importeren en niet de befaamde RAW import plugin van Adobe zelf. Op zoen naar een dubieuze 8bi. In de Plug-ins\File Formats directory niet echt iets dubieus gevonden. Toch maar nog eens de laatste versie opnieuw gekopieerd maar zonder geluk. Dan nog wat verder gezocht en hoezee bis: in de – voor mij dan nog steeds onbekende – directory Plug-ins\Adobe Photoshop Only\File Formatsstond de Nikon NEF Plugin LE. Een tilde (~) voor de naam geplaatst (volgens het Adobe artikel is dit de beste manier maar deleten zou ook niet slecht geweest zijn) en hoezee tris: opnieuw de juiste interface.

Laat het NEF2PSD beginnen.

Apr 19


De eerste Belgische.

Apr 17

Samson & Gert wordt vaak een fantastisch kinderprogramma genoemd.
Al eens goed gekeken naar een volledige aflevering?
De aflevering van vandaag kort samengevat: elkaar den duvel aandoen, liegen, bedriegen, vals beschuldigen, roepen en gelukkig op het einde wat creativiteit die er positief uitkomt.
Bekijk de andere afleveringen en je vindt telkens dezelfde thema’s terug.

Soms vraag ik me af wat de invloed op onze kinderen hiervan is. Zouden ze hiervan leren om te bedriegen, te verwijten en elkaar niet te vertrouwen?
Of is dit een vraag die zich op hetzelfde niveau situeert als de invloed van gewelddadige computer spelletjes a la Doom op het gewelddadig gedrag van jongeren a la Columbine?
Misschien wel, misschien niet.
Ik vind het in iedere geval niet erg dat onze dochter liever naar iets positiefs kijkt zoals “De boomhut” in plaats van die vent met zijn hond.

Apr 17

Het is ervan gekomen, ze hebben een tent gekocht.  Een tent in Blankenberge heeft de extra connotatie van een strandcabine – het heeft me ook een paar jaar gekost eer ik die translatie spontaan maakte. Niet echt duur en laat ons hopen op een zomer zoals we er eentje gekend hebben 2 jaar geleden: warm, niet veel wind, niet veel regen en ook niet echt te heet.
Nog niet onmiddellijk een idee hoe we de verschillende onderdelen op het strand zullen krijgen, laat staan hoe we het ding moeten monteren.  Het zal wel lukken zekers.
Inge ziet het in ieder geval perfect zitten om regelmatig – lees bijna dagelijks – zand tussen Fien & Tijs hun tenen te steken. Ik daarentegen bekijk het zeker niet als mijn ideale opvulling van mijn vrije tijd.  Niet dat ik er echt een afkeer van heb, maar het zal zeker niet mijn dagelijkse trip worden.  Gelukkig is er een Telenet hotspot in de buurt.  Alhoewel ik de kwaliteit van het scherm van mijn notebook en de sterkte van de zon nog niet samen in harmonie zie werken. Misshien het ideale moment om wat mijn lectuur bij te werken.

Apr 17

Deze week was echt niet te doen op vlak van materiaal.
Om te beginnen was mijn D70 eindelijk aangekomen en kon het testen beginnen. Diezelfde dag ook de nieuwe notebooks ontvangen. Dinsdag een fantastische Nokia 9300 ter test voor een week.
De agenda laat me deze week niet toe om alles netjes over te zetten en ten gronde te testen maar dit weekend hebben we ons eens goed laten gaan.

Eerste test is natuurlijk de Nokia 9300.
Het is de bedoeling een toestel te hebben die ons toelaat de agenda, contacten en e-mail te raadplegen van de corporate kant maar dan langs het mobiele device.  3 mogelijke strekkingen: de traditionele gsm, de pda met gsm functionaliteit en de gsm met pda functionaliteit.  Deze Nokia valt onder de laatste categorie. Resultaat tot nog toe is dat het aardig lukt, beter dan de Sony-Ericsson P900, maar nog steeds een Symbian OS betreft met een iets minder propere integratie dan de Microsoft oplossing. Misschien kan de server side software hier iets aan doen, maar dit verhoogt dan ook opnieuw de complexiteit.  Nog wat verder graven.

Tweede test is mijn D70. Deze is natuurlijk puur prive.  Fantastisch ding.  Kon ik onmiddellijk al uittesten op de werkavond van onze diaclub. Resultaten komen binnenkort (zoals eerder vermeld) zodra ik op een vrij vlotte manier mijn digitale fotografische exploten kan uploaden.  Ik zal straks eens de combinatie Picasa & Hello onder de loep nemen.

Derde test is de Precision M70.
Even wennen is het schermformaat – 16-10 ipv de traditionele 4-3 – maar nog veel meer is het QWERTY toestenbord.  Keuze van dit laatste is enigszins te wijten aan Dell – enkel een AZERTY Frans ter beschikking – maar ook aan de specificiteit van het te doene werk op deze.  De meest gebruikte toetsen zijn nu eenmaal in een QWERTY omgeving iets vlotter bereikbaar dan in een AZERTY omgeving.  Als je dus in de eerstvolgende berichten hier en daar een typo ziet opduiken kan dit te wijten zijn aan mijn vingers die nog het blind QWERTY typen niet helemaal onder de knie hebben – of moet ik zeggen dat het QWERTY toetsenbord nog niet in de vingers zit, kwestie van specifieke lichaamsdelen niet oneigenlijk te gebruiken. De ingebouwde disk is daarentegen wel echt knap en dit vooral omdat het er eentje is van 7200rpm ipv de klasssieke 4200rpm in een notebook.  OK, er zijn er ook van 5400rpm maar dit weegt toch door tijdens relatief veel IO werk. Alle basissoftware is ondertussen vlot ge-installeerd. Morgen kan het echte werk beginnen.

Apr 16

Fien is de laatste tijd nogal stevig bezig met haar specifieke uitspraken.

Info nodig om de volgende te begrijpen: Inge haar vader – Fien haar grootvader dus – laat zich niet opa of pepe noemen maar enkel Pe.

Fien over de een verfborstel:
“Dat is voor Pe, he”
“Wie is peehee”
“Ewel, dat is iemand die jij niet kent!” (met een zeer duidelijke uitroep op het einde)

Apr 13

Het is al een tijdje dat ik ze mis op Radio 1.
Niet dit ik nog zoveel naar Radio 1 luister: de bureau is een Studio Brussel bastion en thuis is er de laatste tijd geen radio meer omwille van allerhande redenen.  Het luisteren naar de radio wordt dus beperkt tot de wagen.  Het is soms zelfs in die mate dat ik wat trager ga rijden zodat ik niet thuis ben eer de topic in De Wandelgangen gedaan is.
Nu, Friedl; blijkbaar is ze gevallen op reis en heeft ze er een lichte hersenschudding aan overgehouden.  Meer hierover op http://www.standaard.be/nieuws/Media/index.asp?articleID=GFJE17B4.
Annemie Peeters doet het ook niet slecht, maar je kan het een beetje vergelijken met de stijlbreuk die er is tussen een Bruno Wyndaele en Mark Uytterhoeven voor De Laatste Show met die uitzondering dat Annemie iets minder het programma rond haarzelf ophangt en het nog echt informatie blijft.
 

Apr 11

HIJ IS ER!!!
Ik weet het, in hoofdletters schrijven is roepen en dat is niet netjes, maar ik kan echt mijn enthousiasme niet onderdrukken.
Daarom nog een keer: HIJ IS ER!!!
 
Daarstraks uit de doos gehaald. Batterij opgeladen en wat getrokken.  Nog wat getrokken en daarna nog een paar opnames om te eindigen met een paar test opnames. Vandaag een kleine 148.  Wie weet wat morgen brengt.
 
Nu nog zoeken naar een plaatsje waar ik de mooiste opnames kan zetten.
 
More to come – ongetwijfeld.

Apr 10

Wachten en nog eens wachten.
Het is nu al een kleine maand geleden dat ik mijn toestel besteld heb en nog steeds niets gezien. (zie ook http://www.pieter.org/2005/03/kodak-of-moet-ik-nu-nikon-zeggen.html)
Allerhande complicties.
Nog steeds geen bevestiging van hen ontvangen dus nog maar eens gebeld.
“Dit duurt inderdaad al heel lang. We zullen ondertussen de toestellen afzonderlijk opsturen.”
Na nog een week wachten nog steeds niets dus nog maar eens gebeld.
“Dit is inderdaad vreemd. We doen het nodige.”
Na nog 4 dagen nog steeds niets – het wordt monotoon – en dus nog maar eens gebeld.
“Dit is inderdaad niet netjes. Ik bespreek het intern en bel u straks terug.”
En het mag dan ook geen verassing zijn dat ze me niet terug gebeld hebben. Ik dan maar zelf gebeld maar de winkel was al gesloten.
‘s Anderendaags nog maar eens gebeld. Ook hier wat ongeloof over de volledige situatie.
Ondertussen heb ik ook gemerkt dat, indien ik de bestelling nu geplaatst had, het me € 120 minder zou kosten. Ook deze boodschap duidelijk gemaakt maar toch hadden ze het lef om, als ik voorstelde om het objectief na te sturen, een extra € 25 te vragen. Dan maar voorgesteld om alles te annuleren. Ook hier niet direct een antwoord maar wel de melding dat ze dit zouden bespreken en me opnieuw contacteren.
Tot mijn groot genoegen hebben ze wel teruggebeld maar net als ik niet in de bureau was. Ze hebben bij mijn collega een boodschap nagelaten: ze sturen alles op.
Hoe het nu precies zit met de extra verzendingskosten of de goedkopere prijs weet ik (nog) niet.
Ik zal maandag wel nog eens bellen.

Apr 09

Vandaag gelezen over dit hemelse product – tenminste als je de commercials mag geloven.
Misschien dringend eens zoeken naar een Belgische leverancier want

 • vrij efficiënt me dunkt
 • beste betaalbaar
 • weinig energieverbruik
 • eindelijk een proper huis (allé, niet dat het hier vuil is maar ‘s morgens wakker worden en het ding zijn werken laten doen hebben, en ‘s avonds thuis komen idem)

Indertijd ook eens gekeken wat die grasmaaiende robot zou kosten, te veel dus. Dit daarentegen.
Nu nog een betaalbare Belgische verdeler/verkoper vinden zekers.

Apr 09

Het gaat niet goed met Lego. (zie http://www.standaard.be/Nieuws/Economie/index.asp?articleID=GL2DVFJU)
Mijn all time favorite speeldgoed staat blijkbaar al een tijdje serieus in het rood.
Ze hebben, mijn inziens, een tijd geleden de verkeerde kant gekozen en zijn meer playmobil geworden dan dat ze ooit lego waren.

Ik hoop natuurlijk in stilte (en iets minder stil) dat Fien en Tijs even grote legofreaks worden als ik was (ben?). Ideaal excuus om mijn volledige verzameling vanop de zolder van mijn ouders te halen en mee te brengen naar ons thuis en vooral om er zelf nog een hartelijk mee te spelen. Ik kan bijna niet meer wachten.

Apr 06

Binnenkort moet ik voor de politierechtbank verschijnen. Niets ernstigs. Enkel protest aangetekend en behouden omdat ik in een niet zo ver verleden beschuldigd wordt van verkeerd parkeren. 1000% zeker dat dit niet zo was. Harde bewijzen: niet echt. Ik hoop op wat meegaand redeneer vermorgen.
Ook vandaag van de vrienden van Politiezone Gent de melding ontvangen dat er nog een openstaande retributie is waarbij de vaststeller vast stelde (sic) dat ik het reglement dat de parkeertijd bepaalt niet gerespecteerd heb. Wat bellen en faxen om het tegendeel te bewijzen zou in eerste instantie geholpen hebben – en dat heb ik dan ook gedaan – maar blijkbaar moet er administratief toch iets misgelopen zijn. Ik ga ze morgen nog eens een handje helpen met hun administratie.

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online