Feb 28

Lang geleden dat ik nog eens in de zetel zat met notebook op mijn schoot voor teevee.
Notebook op schoot (het is nu eenmaal volgens sommigen een schootcomputer) niet al te letterlijke te nemen. De onderkant van die dingen wordt ietsje te heet om gezond te zijn. Er is een spreekwoord “wie zijn gat verbrandt… ” maar het desbetreffende lichaamsdeel wordt nergens in dergelijke context beschreven dus zal ik er ook me niet aan wagen.
Het is nu eenmaal vrij duidelijk dat je niet moet wachten tot op brandwonden maar de stralingswarmte zou al vrij veel schade kunnen berokkenen.
Daarom volgende oplossing: een ontbijtkussen. Dit is een soort plank met rand met daaronder een stoffen zak (of hoe noem je het ding) gevuld met piepschuim. De zak vormt zich gemakkelijk naar het onderliggende onderwerp (in casu mijn billen) en vormt toch een stabiele ondergrond voor de notebook. En verder ook nog een uitstekende isolator (waar het eigenlijk om te doen is).
Misschien dat ik wat meer in de zetel zit vanaf nu (zal Inge leuk vinden) maar dit zal toch vooral afhangen van de batterijen.

Feb 27

Tijs blijft maar last hebben van bloed in zijn stoelgang. Gisteren was het opnieuw wat en vandaag blijft het maar duren. Blijkbaar toch vrij veel last om alles wat tot een allergische reactie kan leiden uit zijn lichaam te krijgen.
Verder heeft hij ook nog een snotvalling van hier tot in Tokyo. Meer snot dat iets anders. Gelukkig heeft hij er vanacht niet te veel last van.

We zien wel. Beide zullen niet eeuwig blijven duren.

Feb 27

Het wordt meer dan een beetje absurd. Als er nu nog iemand kijkt naar de serie en echt denkt dat dit serieus is, moeten we toch dringend een paar plaatsen in de psychiatrie reserveren.
‘t Was niet slecht maar ook niet hilarisch (maw ik heb al betere afleveringen gezien) maar dat die twee klein pagaders tout naturel alles blijven spelen alsof het echt is – en ik veronderstel dat er geen brainwashing aan te pas kwam – blijf ik toch fantastisch vinden. Laat ons hopen dat ze er geen trauma aan overhouden en niet continue vader blijven beschuldigen van scheefpoeper.

Feb 26

Vanavond was het weer goed bezig. Ik had wel van de Drets-foto verwacht dat het iets duidelijker ging zijn (meer facial hair if you know what I mean). Dat Michel ging winnen was vrij te verwachten maar dat Bucky op dergelijke manier ging verliezen… (alhoewel het niet echt verloren heeft). En dan die emotie op het einde.. “ik wil er wel drie zo”… ik ken er nog die dit gezegd hebben (ondergetekende, we zitten al aan twee, who knows maar geen garanties).
Toch spijtig dat het gedaan is.

Vanavond geprobeerd mijn schoonouders te overtuigen naar deze aflevering te kijken. Tot op heden hadden ze altijd de voorkeur voor de meestal vrij goeie Britse whodunits te kijken (waar ik hen volkomen in gelijk geef). Vorige week hebben wij zo smakelijk gelachen en ik wil hen dat echt niet onthouden. Ik hoop dat ze vanavond niet gekeken hebben. Niet dat het slecht was, verre van maar omdat het niet een standaard aflevering was en bijgevolg niet echt te volgen laat staan te smaken als je de rest niet gezien hebt. Verder ook omdat het de laatste was – snif – en ik het hen niet wil aandoen dat ze meer willen maar wij het niet kunnen geven. Ik hoop natuurlijk op een derde reeks (cross my fingers) maar ik vrees (if anyone knows anything…).

Feb 26

Het is al een tijdje dat we de speelhoek van Fien eens dringend onder handen willen nemen. Er komt altijd wel wat bij van speelgoed maar er verdwijnt veel te weinig waardoor het absoluut volume niet meer te doen is om nog a) overzichteljk te spelen, b) het haalbaar te houden het een beetje proper achter te laten en c) te verwachten dat onze kleine Fien in staat is daar deftig mee om te gaan.
Het grote probleem is echter wat een mens moet vinden. Ikea rekken natuurlijk. Een paar van die rekken gehaald waar bakken van verschillende omvang in kunnen schuiven. Op die manier kan ze tenminste blokken bij blokken houden. Ze kan ook die bakken gewoon uit het rek halen en spelen zonder dat ze alles door elkaar moet gooien. De rest van haar speelgoed eens grondig gesorteerd en de grootste rommel definitief verwijderd. Andere zaken, zoals haar keuken – wat ze een fantastisch stuk speelgoed vindt op een ander maar blijkbaar thuis nooit echt aangeraakt heeft – worden voor een tijde naar de zolder verbannen (veranderen van spijs doet eten).
Ook nog wat extraatjes meegebracht (men kan het niet laten) zoals een blad voor boven haar bed, een nachttafel en ditto lampje en zo. Laten we hopen dat ze het niet alleen leuk vindt.
En waar blijven ze toch die namen vandaan halen!

Feb 26

Deze morgen pas om half negen wakker gemaakt door onze immer sympathieke dochter. We waren alletwee meer dan aangenaam verast omwille van het uur. De laatste week is ze al iedere keer tussen half zeven en zeven aan het roepen dat ze wakker is en onmiddellijk gevolgd door de vraag of ze mag komen. Ieder antwoord buiten “ja” is mis met als gevolg dat er altijd één van ons twee (wat in 100% van de gevallen ondergetekende is deze week) mee moet opstaan en op die manier toch ergens iets te vroeg van zijn slaap beroofd is.
Nu deze morgen was het anders. Laat ons hopen dat de start is van een nieuw tijdperk (kwestie van het geheel iets er over te maken). Nee, vorige keer had ik beweerd dat het nog donker was en bijgevolg nog geen tijd om op te staan. Deze morgen had ze wel de omgekeerde redenering gemaakt en gezegd dat, aangezien het al klaar was, het tijd was om op te staan. Laat ons hopen dat ze deze logica binnen een paar maand niet blijft volgen (of ik word ornitoloog?)

Feb 25

Niet te doen. Al lang dat ik van plan heel mijn collectie op CD om te zetten naar PC zodat ik iets gemakkelijker en vlotter kan afspelen en toch niet al de muren moet volstouwen met CD’s (gaat Inge leuk vinden).
Time is not on my side wat dat betreft. Ik wil trouwens ook niet alles op één enkele PC plaatsen maar toch een RAID 5 disk cabinet ofzo zodat, als er een hard disk het laat afweten, ik niet alles wat op die disk stond/staat opnieuw moet omzetten. Wordt dus nog een betrekkelijke dure oplossing.
Ander probleem was het omzetten van de andere zaken zoals
– casettes: slechte kwaliteit meestal maar dan ook enkel diegene overzetten die het absoluut waard zijn omwille van een uniek document. Ik heb er een goeie duizend dus dit zoal ook wat energie vergen
– singles: ooit is een groot stuk van het plafond bij mijn zus naar beneden gekomen (leem) recht op de bakken met mijn singles (we zijn nog altijd er niet uit wat mijn singles bij haar deden) en sindsdien niet echt maar die dingen in mijn handen gehad. Ik moet ze dus nog eens goed schoonmaken op voorhand ook.
– LPs: Meerendeel van mijn LPs zijn met de noorderzon verdwenen. Ik had, al zeg ik het zelf, een vrij uitgebreide collectie maar uitlenen (en zussen) zijn bijzonder nefast voor het in stand houden van dergelijke collecties.

Voor de laatste twee heb ik natuurlijk nog de fantastische platenspeler nodig met een versterker en ik heb geen platenspeler meer. Wordt moeilijk. Todat ik vandaag het volgende tegenkwam: TEAC GF-350. Ik stel me wel serieus vragen over de kwaliteit maar het gebruiksgemak moet toch niet te doen zijn.

Feb 24

Niet te doen… Het sneeuwt weeral en het wil maar niet blijven liggen.
In plaats van mij/ons iedere keer te doen watertanden en hopen, zou het betere een keer heel goed doorsneeuwen zodat we er ook iets aan hebben.

Vanavond uit Brussel vertrokken met de auto en dikke vlokken, niet te doen. Hoe dichter bij huis, hoe kleiner de vlokken tot mijn grote spijt. Eenmaal halverwege, helemaal geen vlokken meer.

Feb 24

Eindelijk mijn hoofd niet meer kapot maken aan het zoeken naar de naam van een deuntje.

GSM herkent liedjes
BRUSSEL – Voortaan kan de mobiele beller via zijn telefoon de titel opvragen van het liedje waar hij op dat moment
naar luistert. Ook de naam van de artiest en van het album waarop het nummer staat, krijgt de gsm-gebruiker via sms op zijn scherm.
Golden Bytes Music, een dochteronderneming van het mobiele-berichtenbedrijf Golden Bytes Belgium in Brussel, is de leverancier van het concept MusicDNA. De technologie werd ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Philips Research en het Amerikaanse Gracenote. Eind 2004 kwam de dienst in Nederland op de markt. Daar heeft Skyradio het product al onder zijn naam gelanceerd. Ook in België wil Golden Bytes via partners werken. Om van de dienst gebruik te maken, belt de gsm-gebruiker met zijn mobilofoon naar het nummer 0903-51505. Die oproep kost hem 80 eurocent. Vervolgens krijgt hij tekst en uitleg over de te volgen procedure en na de biep moet de opbeller zijn telefoon ongeveer vijftien seconden in de richting van de luidspreker houden. Binnen een paar seconden ontvangt hij dan via een tekstbericht de titel, de naam van de artiest en de naam van het album waarop het nummer staat. ,,Het geluid dat via de gsm binnenkomt, wordt vergeleken met de nummers die we in onze gegevensbank hebben.
Die beschikt over 250.000 nummers en eenmaal per week komen de nieuwe uitgaven erin”, zegt Paul de Nooy, de directeur van Golden Bytes Music Benelux. De gebruiker kan ook inloggen op de website www.musicdna.be . Daar zijn dan alle nummers terug te vinden die hij in de afgelopen tijd met MusicDNA geïdentificeerd heeft. Vanaf midden april wordt het ook mogelijk om onmiddellijk de beltoon of download van het liedje per sms te bestellen en af te rekenen.
(nna)http://www.musicdna.be/
De Standaard 24/01/2004

Feb 23

Het is al een tijdje dat ik in de Blankenbergse diaclub ben (kortweg Blandia). Ik heb tussen de soep en de patatten voor de club de website (http://www.blandia.com) gemaakt (very quick en nog meer dirty) met de bedoeling het tijdelijk exploot te vervangen door een iets betere versie. Spijtig komt het er nooit echt van.
Content is ook nog zo’n ding op de website. Buiten een bericht alle 2 maanden en alle maand het boekje verschijnt er ook niet echt veel.
Misschien, just an idea, er een blog van maken met meerdere editors (iedereen van de club?) zodat ongeveer iedereen er toch wel iets op kwijt kan. Voor we het weten zou dit zelfs kunnen resulteren in fotoblogs etc.

Enige probleem is een plaats vinden waar je ook deftige bestanden op kwijt kan zonder dat je gebonden bent aan een heel klein beetje plaats of een beperking in alleen maar foto’s (kan moelijk jpeg’s van het boekje publiceren om te laten lezen). En o ja, het mag natuurlijk niet veel (lees “niets”) kosten.
Ik zoek nog even verder.

Feb 23

Eens goed gaan eten vandaag. Op uitnodiging van een schoon leverancier wat gaan genieten van de kookkunsten in De Karmeliet. Niet enkel het eten was er voortreffelijk, wat ik niet anders verwacht had, maar ook het kader. Allen daarheen 😉
Vraag me niet wat ik precies allemaal gegeten heb daar mijn culinair geheugen genen vetten is. Wat ik absoluut nog herinner is de wijnkeuze van de gastheer en die was voortreffelijk.

Feb 23

De ene beltoon is duidelijk de andere niet. Ik vind van mezelf dat het een vrij originele beltoon is. Kwestie van in de massa nog het verschil te kennen tussen mijn GSM en die van een ander. Iedereen herinnert zich de tijden nog wel toen de meeste mensen een basis Nokia hadden en er ergens een gsmdeuntje weerklonk. Er werd nog sneller naar de jas- en broekzakken gegrepen dan wanneer er een collecte zou werden gehouden voor het invoeren van… euhm… van wat eigenlijk…

Vande Lanotte en zijn telefoon
Vice-premier en minister van Federale Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte (SP.A) heeft Highway to Hell van de Australische hardrock-groep AC/DC als beltoon op zijn ingenieuze gsm gezet. Volgens de minister kan de beltoon best intimiderend zijn wanneer tijdens moeilijke onderhandelingen zijn gsm rinkelt. Nu ja, rinkelt.
De Standaard 23/2/2005

Feb 22

Het scherm van mijn Latitude is al een tijdje labiel. Ik kan het maar in één stande plaatsen of het klapt onherroepelijk dicht of helemaal open. Dringend aan een nieuwe notebook toe. Maar ad interim moet ik er toch maar iets zien mee te doen. Aangezien het ding al buiten waarborg is dan toch maar zelf eens gezocht hoe ik het kon servicen.
Op de Dell website alle info gevonden hoe het ding onderdeelgewijs in elkaar zit (http://support.ap.dell.com/docs/systems/latc810/sm_en/2e40520.htm). Oops, toch geen hinge gebroken hoop ik. Oef, gelukkig enkel een paar vijsjes los. Een steving aangespannen met mijn fantastisch Victorinox Cybertool zakmes (dankjewel Fluke) en het ding is als nieuw, allé toch in vergelijking met een kwartier eerder.

Toch maar eens beginnen zoeken naar een andere notebook. Collega zal binnenkort een tablet testen (Toshiba m200) maar aangezien numbercrunching (en vooral virtual machines) meer mijn dada is, toch misschien een Dell Precision M70 overwegen. Toch liefst 2GB, 7200rpm schijfje; enkel scherm resolutie is nog een twijfelpunt: 1920×1200 lijkt me wat veel, 1680×1050 lijkt me wat vreemd. Ik zal eens een demo vragen anders. Meer volgt onwaarschijnlijk nog.

Feb 22

Vandaag met Tijs naar UZ Gent geweest. Het begon leuk. UZ Gent – dat wist ik al – is een niet te doene campus met veel aanduidingen langs waar je wel en niet kan rijden.
Dan toch relatief vlot de ingang van de mega bezoekersparking gevonden (die zo goed als vol stond zodat we op het dak moesten parkeren en bij gebrek aan lift langs de trap onze buggy naar beneden gedragen hebben, toch wel handig) en dan ook nog het onthaal.
Het zat er tjokvol. Vlug een nummertje uit de automatische blaadjesspuwer met nummertjes erop getrokken om te zien dat er nog meer dan 45 wachtenden voor ons waren. Het was al twintig voor tien en om tien hadden wij onze consultatie (en we wisten nog niet waar, laat staan langs waar we tot het waar geraakten). Vlug aan de vriendelijke madam aan het onthaal zelf gevraagd waar de pediatrie was. Een vijf minuutjes te voet en dan ben je er. Volgende vraag of we ons eerst nog konden inschrijven gezien het vrij krappe tijdsbestek, kwam er een vrij duidelijke nee. Blijkbaar lag het systeem volledig plat al een tijdje en konden er geen inschrijvingen, afspraken, etc niet meer gedaan worden via hun systeem. Niet om nu met de miserie van de mensen te lachen, maar het doet soms deugd dat dit niet enkel bij ons af en toe (heuh) gebeurd.
Op geluk toch maar pediatriewaarts gegaan en ons aangemeld. Onverichterzake teruggestuurd want zonder nummer kunnen ze daar niets beginnen.
In het onthaal dan maar nog even 20 wachtenden voor gelaten (in één kwartier, ging snel zonder dat systeem) en alle gegevens op kladblaadje laten plaatsen. Vijf na tien terug naar de pediatrie waar ik opnieuw een nummertje getrokken heb en dan alvast alle gegevens doorgespeeld aan de bijzonder vriendelijke secretaresse (ondanks alle miserie, was duidelijk hoorbaar aan de telefooniste daar dat zij en alle mensen toch verschrikkelijk last hadden van die panne).
Nog maar eens een drie kwartier gewacht en dan eindelijk: de professor.
Een vrij innemende vrouw, vriendelijk, zacht, empatisch en niet alles vanuit een theoretisch standpunt/hoogte aan het bekijken.
Vlug de symptomen (af en toe wat spikkeltjes bloed in de pamper met als hoogtepunt vorige zaterdag) en de referentiebrief van onze kinderarts doorgegeven en de diagnose was bijna nog vlugger gesteld: allergisch aan koeiemelk. Niet dat onze Tijs hier zelf onmiddellijk gebruiker van is maar Inge geeft blijkbaar die bewuste stoffen door. 100% zekerheid is er niet maar de eenvoudigste manier om dit zeker te zijn is een paar weken geen zuivel nuttigen en dan opnieuw eens uitlokken.
Oef… lijkt me prima… en dat onze kinderarts daar niet opgekomen is/was.

Feb 22

Een tijdje geleden Skype geïnstalleerd op mijn notebook. Ik moet zeggen dat alles dan wel vlot verlopen is maar tot op heden heb ik het nog niet gebruikt. Time is not on my side (te reproduceren met enige kennis van Jagger & C°).
Maar dan vanavond plots, terwijl ik voor een keer rustig in de zetel zat, ring ring ring. Tiens, dat kan toch mijn GSM niet zijn, ik heb een andere beltoon dan die. Het was Topper_de die een gesprekje wou voeren. Vraag me niet wie Topper_de is laat staan over wat deze persoon met mij wou converseren. Ik ben de uitdaging aangegaan maar het bleef stil aan het andere einde.
SPAM op skype? Het zou kunnen.

Feb 21

Tjah, er valt zoveel over te zeggen.

Fien was na 14 dagen vandaag weer eens een volledige dag naar klas geweest. Volledig uitgeput lag ze in de zetel al een groot uur te slapen vanavond toen ik thuis kwam. Ik heb haar om 7 toch maar zachtjes wakker gemaakt zodat ze niet te laat zou wakker worden en bijgevolg te weinig zou slapen vanacht wat wel eens de start van een cirkel zou kunnen zijn. Maar ondanks onze (vrij zachte) pogingen, kwam ze niet echt wakker. Melk gegeven en naar bed. Volgens mij was ze al in slaap eer ik de kamer uit was.

En dan onze Tijs. Al een kleine 2 weken zit er wat bloed in zijn ontlasting. Niet om te zeggen dat hij litters verloren is, maar normaal is toch anders. Dokter bezocht, zal wel overgaan. Zaterdag zat er meer dan ooit (lees “een paar sliertjes in plaats van een paar puntjes”) in zodat we toch de indruk hadden dat het niet echt over zou gaan. Opnieuw naar de dokter. Toch best eens op consultatie gaan bij een specialist en die hebben ze niet in de buurt maar het dichst in het UZ in Gent. Inge dan maar gebeld vandaag en morgen mogen we al op consultatie. Natuurlijk heel de dag niets gevonden in de pamper vandaag. Misschien is het over, misschien is het windstil (niet te letterlijk nemen). We zien wel wat ze zeggen. Ik ben in ieder geval niet van plan een volledig pad van onderzoeken af te leggen met scopie, dagen & nachten ter plaatse, zalfjes & pilletjes als het niet echt moet. Hopelijk morgenmiddag terug thuis en bijgevolg meer nieuws.

Feb 20

Het was me een leuke zondag vandaag.

Deze morgen op een deftig uur kunnen opstaan. Onze dochter heeft ons pas om twintig voor negen laten weten dat ze het best leuk zou vinden in ons bed naar tv te kijken. De zoon daarentegen had duidelijk nog niet veel honger en vond het best naar zijn zin in zijn slaapvertrek.
Na het obligatoire badkamerbezoek naar de nieuwe bakker geweest op de hoek. De vorige bakker op de andere hoek was één van de beste bakkers die ik kende. Daar allerlei omstandigheden – een veel te dure handelshuur of zoiets – zijn ze er maar mee gestopt. De andere hoek was tot nog toe een verslensde bloemenwinkel maar die zijn er dan ook maar mee gestopt (snap nog steeds de correlatie niet) en er is dan zo’n verdeelpunt van een industriële bakker ingetrokken.
Mijn schoonouders hadden me alvast gewaarschuwd voor hun wit bakske die naar het schijnt veel meer mee heeft van een tekenfilm witbrood dan van real life witbrood.
Soit, een bruin gedeeltelijk meergranen – nog nooit van die benaming gehoord, laat staan dat ik begrijp waarom het maar gedeeltelijk meergranen noemt, mengeling van deeg of omdat er anderhalve graan inzit – wat croissants, chocolade koeken en iets dat moet doorgaan voor een klassieke pistolet. De croissants en de chocolade koeken worden daar zelf gebakken. Van de pistolets heb ik geen enkel idee. De croissants waren nog niet lang geleden even in de oven geweest en bijgevolg nog best lekker smaakten. De rest is niet slecht maar toch meer vertrouwen in een echte warme bakker. Ik ga ze nog een paar keer een kans geven, al is het maar om het gemak.
Na het copieus ontbijt (heuh) met onze zwembadverslaafde dochter naar het Noordzeebad getrokken. Helemaal niet te vergelijken met een subtropisch zwemparadijs maar toch een niet zo slechte glijbaan binnen. Vraag me niet hoeveel keer we samen de trappen gedaan hebben maar het was in ieder geval voor Fien niet genoeg.
Deze middag door omstadigheden, maar daarom niet met minder goesting, eten gemaakt – mijn kookkunsten zijn vrij sumier dus beperkt tot biefstuk, kroketten en een champignon room saus – en daarna heel de namiddag wat op de computer bezig geweest. Dat was nu echt lang geleden. Heb er meer dan van genoten met wat te surfen, te lezen, te zoeken, te testen, te coden, etc. Moet ik meer doen. Brengt me eigenlijk relatief tot rust.
Vanavond me dan voor tv gelegd en samen naar De Pauw gekeken. Was weer best leuk. De intro van Benny over Oostenrijk was vrij leuk. Benieuwd of Reynebau nu het bijltje er bij neergelegd heeft na de voedselvergifting of wie het dan wel mag wezen.
Witse was ook te pruimen deze keer. Het begint wel meer af te wijken van de mogelijke realiteit maar qua voorspelbaarheid, acteerprestaties en verhaallijn kon het er wel door.

Soit, morgen weer werken na één week en één dag en het ziet er naar uit dat het een drukke week wordt. Ook weer vroeg (7) opstaan en drie snotneuzen aan school afleveren. Leve het vast stramien!

Feb 19

Dreds in underwear volgende week op het Eiland.
‘k Ben benieuwd naar de reacties van de Frankie.

Trouwens, dacht dat Drets een stuk ouder was. Als hij den bryan adams goed vond in zijn jeugd, kan hij maximum aan de goede kant van de veertig zitten, maakt hem bijgevolg even oud als Alain… vreemd.

Nog altijd spijtig dat ik de aflevering van vorige week gemist heb. Heb toch ergens de indruk dat dit een scharnier aflevering was naar zijn gedrag.

Feb 19

Tiens… ik wist niet eens dat hij nog bezig was?
George Michael stopt, want ‘Pop is dood’

Feb 19

Terug van op reis. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er meer dan flink van genoten heb. Ik heb lang niet alles kunnen doen wat ik verwacht had zoals daar zijn: lang en veel slapen, goed eten, veel lezen, niet denken aan thuis en werk, etc. maar desalniettemin toch flink geestelijk en gedeeltelijk lichamelijk goed uitgerust teruggekomen.
Wel grappig hoe onze dochten op reis zijn ervaart. Terwijl we daar in onze bungalow zaten, deed ze toch niet liever dan iedere dag opnieuw op reis te gaan. Dit op reis gaan was voor haar het gaan ploeteren, plensen en springen in het zwembad. Met handen en voeten – het was geen zicht – proberen uit te leggen dat dit slechts een onderdeel was van de volledige op reis zijn situatie maar niets die haar hiervan kon overtuigen.

Terug thuis gekomen toch niet kunnen nalaten mijn e-mails te checken. Het valt nog mee. Spam meegerekend een goeie 2800. Spam niet meegerekend nog een 600. Trek daar nog de mailings lists en alle andere niet persoonlijke e-mails en ik kom op een stevige 250. Leuk om daar asap maandagmorgen op te gaan werken.

Ook leuk om weer eens de Vlaamse zenders op TV te kunnen aanschouwen. In het o zo verre Centerparks was er niet veel anders te bespeuren dan Canal+, alle 8 Nederlandse zenders (Ned 1/2/3, RTL4/5, Net5, SBS6, Yorin) een tiental Duitsers (waar ik me niet aan een enumeratie waag), CNN, Nickelodeon (ook een Nederlandse zender?) en nog wat rommel zoals de Centerparks TV krant.
Onze dochter vond blijkbaar de Duitse kinderprogramma’s op Pro7 ‘s morgens vrij goed alhoewel ze er volgens mij niet veel van begreep. Wij hebben eerder van wat films op Canal+ geprofiteerd/genoten.

Ondanks dit alles wordt het toch wel dringend eens tijd dat we er zonder het nageslacht er eens een weekend van tussen trekken naar Barcelona of zoiets, kwestie van eens volop te genieten zonder nachtrust onvrijwillig in te boeten aan verstopte neuzen ofzo. Misschien iets voor het nakende voorjaar.

Feb 10

Morgen vertrekken we voor een tijdje naar Center Parcs.
Eindelijk nog eens echt weg.
De laatste vakanties (euhem) waren niet echt vakanties.
Tijdens het vaderschapsverlof met addendum voor Tijs heb ik niet echt verschrikkelijk veel genoten van de vakantie. Op het werk was er net iets te veel miserie met onze high performance/high available server oplossing. Bijgevolg tijdens de vakantie eigenlijk meer dan een fulltime gepresteerd. Daarom niet altijd op het werk geweest, toch een paar namiddagen, maar heel veel van thuis getelefoneerd, geë-maild (schrijf ik dit wel juist?), servers gecontrolereerd, etc.
De kerstvakantie was niet veel beter. Nieuwe UPS eindelijk aangesloten, aanpassingen op onze call manager, wat papierwerk in orde gedaan, etc.
En dan de meeste mensen denken dat ik rustig op mijn gat zat heel den tijd niets te doen. Kan ik wel afleiden uit de reacties “weeral!” als ze te weten komen dat ik er even niet zal zijn.
De vorige keren de fout gemaakt van e-mail te checken en GSM bij de hand te hebben.
Het zal deze keer niet echt gebeuren. Geen notebook mee, geen gsm mee, enkel fictie – eindelijk eens Lord of the Rings deftig lezen – en natuurlijk mijn liefhebbende en kroost.
Oké, het is geen echt mega bestemming maar rust en op het gemak zijn staan bovenaan het lijstje en dat zal me waarschijnlijk prima lukken in Center Parcs.
Enkel spijtig dat ik mijn nieuw digitaal mega niet te doen fototoestel nog niet heb. Maar jah, indien wel, was ik toch verplicht en mijn notebook mee te nemen en heel de godganse dag te experimenteren met het ding zodat er toch weer iets minder tijd zou zijn voor les autres. Nee, dan toch nog liever even wachten en wat kiekjes snappen (vrij naar de bestemming) met een oud Olympus pocket cameraatje.
Soit. Zal dus genieten worden.
Nog even wat rommel inpakken en alles klaarzetten en dan maar gaan slapen zekers.

Feb 10

Gisteren naar Parijs geweest. Eén dagje maar. ‘s morgens heel erg vroeg – te vroeg misschien – vetrokken uit Blankenberge naar Brussel Zuid en vandaar met de Thalys naar Paris Nord.
Enkel een forumpje gedaan om dan tegen negen uur ‘s avonds weer thuis te zijn.

Toch wel de moeite waard zo’n eendags trip. Niet enkel voor het puur zakelijke – veel gebabbel, veel genuanceerdere gesprekken dan tijdens een klassieke commerciële of pre-sales talk – maar ook voor eens er toch een beetje van tussenuit te zijn. Gewoon met de Thalys eens weg, dan de metro. Het is toch de moeite waard om eens wat langer daar te blijven en te proeven van al die verschillende mensen die bijvoorbeeld in en om het station rond lopen/wandelen/zwerven/liggen/lummelen. Samen met een goeie kennis al min of meer afgesproken om eens, alleen maar bewapend met een goed fototoestel, er een dagje van te maken.

Zal niet voor morgen zijn – wegens op reis en ook nog geen toestel – maar toch niet om nog meer dan een half decenium te wachten. We zien wel.

Feb 08

Werk werk werk werk
koffie
werk werk werk werk
koffie
werk werk werk werk
koffie
werk werk werk werk

(merk op, nergens sprake van voedsel!)

Dat was ongeveer het gevoel vandaag.
Eerst wat technisch, dan administartie, vergaderingsken, technisch, admininistratie, technisch en nog wat administratie om de dag af te ronden.
Moet eigenlijk nog héél véél administratie doen, maar jah, wat doet een mens als er iemand in de bureau staat die dringend hulp nodig heeft met een leven en dood-probleem.
Morgen de volledig dag weg naar een forum dus vroeg opstaan en laat thuis, daarna nog wat diaclub (als ik tijdig thuis geraak).
Donderdag nog wat werken (en vergaderen) en dan – joepie – eindelijk echt verlof!
Zal donderdag nog druk worden om alle dringende administratie in orde te krijgen.
Misschien toch een poging wagen om vanavond thuis nog wat verder te doen.

Feb 08

http://homepage.mac.com/sdomanske/.Movies/The_First_Mac.mov

Gewoonweg ongeloofelijk wat voor een show, wat voor een enthousiasme, wat voor een reacties en wat voor een kapsel (bijna retro).
Nooit gedacht dat het uit een zak halen van een computer en een computer die een niet slecht samengestelde tekst voorleest een dergelijke euforie bij het publiek kan teweeg brengen.

Feb 07

Deze avond nog eens wat naar een gekeken.
Meer en meer het gevoel dat ik naar een multimediale versie van Libelle (of Flair met wat extra inhoud) aan het kijken ben.
Gelukkig zijn er toch nog een paar vaste waarden overgebleven zoals De Laatste Show (alhoewel dit ook steeds meer en meer een Uyterhoeven-one-man-show aan het worden is). Er wordt wel een stuk meer gelachen dan vroeger. Dat is ook altijd goed net voor het slapengaan.
Eigenlijk zijn er nog wel een paar programma’s die de moeite waard zijn; maar toch.
De algemene layout en de slogan maken het geheel toch wat extra gelikt. Enkel de website is een serieus stuk verbeterd (zeker qua navigatie en snelheid).
Ik hoop dat de vernieuwing bij Canvas niet hetzelfde zal teweeg brengen. Straks wordt ik nog verplicht naar Focus te kijken voor de kritische reportages (alhoewel ik toch sterk vermoed dat er dan nog een dozijn decennia zal moeten passeren).

btw… net gezien dat de kandidaat rector Torfs ook al gesponsord wordt in zijn garderobe… benieuwd met wat die man zonder sponsering zou rondlopen.

News News: Buy cialis viagra Perscription cialis Buy phentermine without prescription Generic viagra soft tab Compare cialis levitra Information about viagra Xanax and pregnancy Hydrocodone withdrawal symptom Xanax and alcohol Foradil Drug interaction sibutramine and phentermine Xanax online without a prescription Troglitazone Verapamil Herbal alternative to viagra Order phentermine Oxyphencyclimine Dilaudid Oxycodone vs hydrocodone Prempro What does generic xanax look like Triamcinolone Buy cheap uk viagra Lawsuits involving blindness caused by viagra Cheep phentermine with cod payments Buy cheap generic viagra Viagra cialis levivia comparison dosages Buy soma Cymbalta 0 buy by popl powered viagra wordpress Buy com lvivhost online viagra Coumarin Ambien overnight Iodothyrin Carbimazole Phentermine versus meridia Viagra online cheap Lexapro Information on phentermine Viagra pill splitter Femara Phentermine without doctor's approval Phentermine side effects Cheapest phentermine 90 day orders Phentermine weight loss Filing income tax phentermine Cod diet phentermine pill Cardizem Cefpodoxime Xanax medication Comparison viagra cialis levitra Pink oval pill 17 xanax identification American express phentermine Phentermine np with hoodia Lactulose Imdur Free shipping on phentermine diet pills But phentermine Methscopolamine Viagra online sales Amlodipine Phentermine ups shipped Cheap generic viagra substitutes Phentermine review Carbinoxamine Clomipramine Ofloxacin Phentermine interactions Cefotaxime Chemical name for viagra Phentermine from the uk Phentermine weight loss medication Phentermine referring report urls Uk cheapest viagra Soma fm Phentermine withdrawal Natural viagra substitutes Tools needed for injecting xanax Urine drug testing of tramadol Indomethacin Viagra sale online Alternative herbal viagra Buy cheap viagra Generic purchase viagra Zolpidem Alphaprodine Phentermine free shipping Prometrium Trientine Metoprolol Fenoldopam Streptokinase Meloxicam Online pharmacy and phentermine Pain medication tramadol Pancuronium Side effects of xanax Macrodantin Betaxolol Phentermine hoodia diet pill Fosinopril Ditropan Phentermine hormone Buy meridia online Xanax online consultation Potassium Cialis experience Lynestrenol Cheap phentermine without prescription Phentermine online prescriptions Order phentermine cod online Cheap tramadol cod Fluphenazine Xanax drug testing Buy xanax overnight Nortriptyline Xanax overnight Phentermine cash on delivery accepted Soma getting Soma online pharmacy Phentermine insulin Phentermine prescription Provera Scopolamine Low dose xanax prosexual Phentermine chemical enhancement Viagra by mail Buy cheap domain online outdoors com xanax Viagra price comparison Pilljar phentermine Order viagra buying viagra uk Butorphanol Free sample herbal viagra Nicorette Add link phentermine purchase suggest Dangers of viagra Phentermine withdrawal symptoms Zyrtec Phentermine no doctor Humulin Gatifloxacin Xanax during pregnancy Oxymetazoline Phentermine to buy Cheap phentermine pills Mark martin viagra Female uk viagra Celecoxib Xanax death Imdur Bulk phentermine Buy generic ambien Cialis comparison viagra Buy cheap cialis Seroquel Effexor Elidel Prozac 25mg viagra Information phentermine Zantac Tramadol 100 mg no prescription Nasonex Hydralazine Miconazole Erectile dysfunction viagra Loratadine Trovafloxacin Mepenzolate Celecoxib Phentermine uk Lovenox Phentermine diet Effects of xanax What does phentermine do to your heart Herbal alternative viagra Phentermine with no prescription Hydrocodone ap ap Phentermine blue Xanax shipped cod Uk viagra body building from sports supplement Overnight phentermine shipping Order fioricet online Cefprozil Aspirin Clofibrate Good morning viagra commercial Fluorescein Xanax addiction Ciclopirox Online doctors perscriptions xanax steroids Ecotrin Epivir Hydrocodone bitartate Phentermine hoodia Order viagra Phentermine $89 Antipyrine Alternative to viagra Viagra cialis generic Phentermine sales Fentanyl Pemoline Natural supplement equivalent to xanax Bromides Cheap phentermine no rx Naratriptan Adapalene Bayer Viagra pictures Mirapex Glyburide Buy discount phentermine Meridia side effects Protonix Approval cialis fda Ribavirin Pulmonary hypertension viagra Viagra erection Hydrocodone info Pediacare Bacitracin Phentermine with no prior prescription Black market viagra Viagra and blindness Capoten Sell viagra Cheapest generic viagra Nasalcrom Generic hydrocodone Viagra patent expiration Purchase tramadol Saquinavir Botox Lithium Cialis overnight shipping India generic viagra Tamoxifen Viagra picture Ibuprofen Zileuton Ibutilide Cortisone Lithium Trazodone How to discontinue the use of phentermine Ambien dosage Phentermine Buy generic phentermine Online viagra prescriptions Xanax long term use Viagra commercial Phentermine reviews Xanax next day Zestoretic Levivia viagra online Buy hydrocodone overnight Lozol Tricor Acyclovir Discount phentermine to florida Chlorcyclizine Metyrosine Norflex Compare viagra to cialis Pharmacy phentermine sister Lexapro and phentermine Phentermine overnight no perscription Online pharmacy duromine viagra international Methocarbamol Pentasa Phentermine cheapest price Natural over counter just like viagra stores What does xanax look like Information on the drug xanax Dicumarol Phentermine no prescription needed Cheap phentermine no prescription Orlistat Cheap viagra Etoposide Cimetidine Viagra levivia alternatives Nicotrol Levoxyl Pravastatin Crystal meth and xanax Alternatives to viagra Estrace 5 phentermine Pictures of xanax bars Viagra lawsuits Methoxamine Cialis lowest price Simvastatin Arthrotec Phentermine feedback Aura soma Cortisol Blindness cialis 5 no perscription Disulfiram Viagra dosage Cephalexin Lowest cost phentermine Oxcarbazepine Flupenthixol Minipress Vicodin cod Aricept Is phentermine discontinued Lorazepam Felodipine Advair Generic india viagra Xanax demerol morphine no prescription needed Cheapest price viagra Viagra testimonial No prescripton phentermine How does phentermine work Get online viagra Thyroid Viagra premature Buy online salescom viagra Phentermine raleigh Buy cheap no phentermine prescription Keflex Probucol Calcifediol Imipenem Cialis compared to viagra Xanax drug interactions Phenyltoloxamine Cefoperazone Us phentermine Phentermine 90 Free trial viagra Caffeine Xanax anxiety Online pharmacy phentermine xenical meridia Phenytoin Buy discount viagra online Online phentermine order Viagra cialis comparison Diamox Hetacillin Ionamin Phentermine 30mg cap Hydrocodone mexican pharmacy what is tramadol Phentermine $70 no prescription leukemia symptoms Phentermine free online consultation Natural alternative to viagra Chlorpropamide Viagra sample Viagra shelf life Buy viagra in canada Xanax no rx Prevacid No phentermine prescription Isoflurophate Azithromycin Luxury hotel rome xanax description Viagra paypal france 180 tablet tramadol Vicodin Payment Ketoconazole Itraconazole Mirtazapine Buy link onlinezwapto viagra Prozac and xanax induced mood disorder Xanax for sale Female sexual inhancer viagra spray Adipex between difference phentermine Colon cleanse ambien Pyridium Anileridine Amiloride Tramadol and dosage No prescription needed phentermine Meridia Lamisil Generic cialis soft tabs Fatal dose of xanax Tramadol without prescription Neurontin Phentermine rx Prinivil Buy xanax cod Best price viagra Cheap viagra india Dolasetron Benztropine Cafergot Xanax sale Nitrofurantoin Tramadol hcl 50 mg tab Viagra mexico Acetylcholine Natural viagra Cardura Phentermine delivered cod Perscription phentermine Phentermine and pregnancy Generic viagra cialis Cosopt Androgel Diazoxide Maxzide Inderal Cheapest phentermine price Phentermine overnight shipping Order cialis online Cialis online sales Buy tramadol cheap Discount priced viagra Cialis testimonials Phentermine very cheap Ephedrine Free sample viagra Vicodin online Propantheline Tramadol dog Accutane Phentermine shipped to florida Tramadol overnight Xanax paypal Meridia diet pill Cialis viagra Xanax withdrawals Spectinomycin Nitrofurantoin Cheap viagra canada Online phentermine no prescription Generic viagra overnight delivery Buy cod diet phentermine pill Tramadol hydrochloride Disopyramide Buy tramadol without prescription Purchase cialis Carbenicillin Moexipril Triazolam Oxacillin Piperazine Prinivil Phentermine saturday delivery Tramadol cheap Alprazolam xanax Sofia viagra Natural phentermine 5 mg Xanax doses health risks Phentermine weight loss pill Viagra maker Diet drug loss phentermine weight Cialis samples Minocin Viagra jokes Nexium Cialis immunity Low cost cialis Viagra discount sale Ambien online Xanax urine test Order viagra canada Viagra canada prescription Picture of soma Midazolam Phentermine usa Xanax withdrawal Cheapest phentermine free shipping Phentermine complications Chloramphenicol Olanzapine Niacinamide Pictures of mylan xanax Phentermine faqs Tramadol 50mg Dangers of xanax and klonopin addiction Buy hydrocodone where Cialis online Procyclidine Phentermine at cost with no prescription Discount drug phentermine Fastin Phentermine law suits 3mg xanax Cialis forum Cefazolin Phentermine xenical Hydrocortisone Purchase viagra Oseltamivir Discount phentermine free shipping Quinidine Lotrel Phentermine addiction Language phentermine ru Phentermine no credit card required Order generic cialis Sample viagra Compare levivia and viagra Clozapine Tapering off xanax Diazepam Tramadol prescriptions Cyclandelate Levallorphan Atenolol viagra Lopressor Xanax prescription Adipex phentermine prescription Buy viagra online uk
More news by category Sensation! Cigarette Credits Top casino Cheap drugs online shop Adipex online Get ringtones online Cialis online Soma online Sale Auto Mobiles Top auto-moto Replica Rolex Phentermine online Chairs Loan Online Credit Pills, Compare pills, Reviews pills Ambien online Tramadol online Fioricet online Medical tests Dating ables Intimate goods Underwear Boots furniture auto-moto Sport Betting Rington Balans Cigarettes Bracelets Trousers Boats Yachts Phentermine No Prescription Ornaments Necklace Xanax online Ladies handbag Best Ringtones Ear rings Autos Chronometer Free Ringtones Sportswear Free mp3 ringtones Cases Evening dress Fashions Vicodin online Suits Blog Search the Web Valium online